О, Италијани! А гдје су вам Италијани?!

У две од пет италијанских екипа које су у четвртак увече играле у Лиги Европе није било ниједног домаћег фудбалера...

Фудбал 13.03.2015 | 17:20
О, Италијани! А гдје су вам Италијани?!

Због чега пропада италијански фудбал? Шта се то дешава са Серијом А и како нико не уме да постави дијагнозу? Није потребно превише паметовати и филозофирати. Двољно је погледати један фрапантан статистички податак: Чак пет италијанских клубова играло је вечерас своје утакмице у Лиги Европе, а у два није било ниједног Италијана у стартној постави?!

Рећи ће неко - уобичајена ствар! Можда за машинерију каква је Премијер лига, али за Калчо никако, јер оно што је деценијама италијанску лигу чинило посебном нису доносили странци - они су ту као шлаг на торти - већ домаћи фудбалери. Без тога Серија А слаби, репрезентацији не иде најбоље, губи се срж, душа, суштина тог некада јако посебног такмичења. И да не дужимо...

Нису били потребни прецизни статистичари да се израчуна: Ноћас ниједног јединог Италијана нема у стартној постави Фиорентине и Наполија?! У дресу Роме утакмицу су почела двојица, за Интер у Немачкој тројица... Част је донекле спасао Торино, са седморицом играча међу првих 11. Дакле, пет екипа укупно - 12 италијанских фудбалера. Што је много, много је.

Калчо, нека ти је Бог у помоћи...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Паметњаковић-млађи

13.03.2015 16:55

Беззе

ОДГОВОРИТЕ