O, Italijani! A gdje su vam Italijani?!

U dve od pet italijanskih ekipa koje su u četvrtak uveče igrale u Ligi Evrope nije bilo nijednog domaćeg fudbalera...

Fudbal 13.03.2015 | 17:20
O, Italijani! A gdje su vam Italijani?!

Zbog čega propada italijanski fudbal? Šta se to dešava sa Serijom A i kako niko ne ume da postavi dijagnozu? Nije potrebno previše pametovati i filozofirati. Dvoljno je pogledati jedan frapantan statistički podatak: Čak pet italijanskih klubova igralo je večeras svoje utakmice u Ligi Evrope, a u dva nije bilo nijednog Italijana u startnoj postavi?!

Reći će neko - uobičajena stvar! Možda za mašineriju kakva je Premijer liga, ali za Kalčo nikako, jer ono što je decenijama italijansku ligu činilo posebnom nisu donosili stranci - oni su tu kao šlag na torti - već domaći fudbaleri. Bez toga Serija A slabi, reprezentaciji ne ide najbolje, gubi se srž, duša, suština tog nekada jako posebnog takmičenja. I da ne dužimo...

Nisu bili potrebni precizni statističari da se izračuna: Noćas nijednog jedinog Italijana nema u startnoj postavi Fiorentine i Napolija?! U dresu Rome utakmicu su počela dvojica, za Inter u Nemačkoj trojica... Čast je donekle spasao Torino, sa sedmoricom igrača među prvih 11. Dakle, pet ekipa ukupno - 12 italijanskih fudbalera. Što je mnogo, mnogo je.

Kalčo, neka ti je Bog u pomoći...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pametnjaković-mlađi

13.03.2015 16:55

Bezze

ODGOVORITE