Ударац: Звезда мора до УЕФА-ине лиценце без Гаспрома!

Шкундрић најављује нови уговор са руским гигантом, али каже: "Тешко да ће преговори бити завршени до краја марта".

Фудбал 13.03.2015 | 16:00
Ударац: Звезда мора до УЕФА-ине лиценце без Гаспрома!

Фудбалски клуб Црвена звезда и моћни спонзор "Газпром" припремају се за наставак сарадње започет 2010. године.

Наредног лета истиче актуелни уговор, према ком црвено-белима припада око 4,5 милиона евра по сезони, а у једном тренутку у јавности појавила се информација да би према новом, шампиону Србије могло да припадне и целих шест милиона евра годишње.

То је, међутим, у разговору за "Информер" демантовао председник Спортског друштва Црвена звезда Петар Шкундрић, један од кључних људи из периода када је договарана сарадња са једном од највећих компанија из Русије.

"Оно што могу да потврдим јесте да ће 'Газпром' сигурно остати уз Звезду, али не знам која ће сума бити у питању. Ја сам и раније молио да се не лицитира цифрама у јавности, јер ништа од тога није потврђено. Преговори још трају, Руси нас неће напустити, а колико год да добијемо, биће добро", рекао је Шкундрић за "Информер".

"Сматрам да је добар и постојећи уговор, а мање од тога свакако не очекујемо", напоменуо је.
У Љутице Богдана надају се да ће продужетак сарадње бити потписан до краја марта, како би клуб располагао са значајним средствима у јеку борбе за УЕФА лиценцу. То ће се, према Шкундрићевим речима, тешко догодити.

"Како тренутно ствари стоје, нема шансе да завршимо преговоре са Русима до краја овог месеца. То је озбиљна компанија, сваки детаљ је битан и ништа не може на брзину. Међутим, Управа Фудбалског клуба вуче неке друге потезе и мислим да ће наћи новац за лиценцу на други начин", рекао је Шкундрић.

Црвено-беле наредно "чекирање" пре комисијом УЕФА очекује 31. марта.

Коментари / 0

Оставите коментар