Udarac: Zvezda mora do UEFA-ine licence bez Gasproma!

Škundrić najavljuje novi ugovor sa ruskim gigantom, ali kaže: "Teško da će pregovori biti završeni do kraja marta".

Fudbal 13.03.2015 | 16:00
Udarac: Zvezda mora do UEFA-ine licence bez Gasproma!

Fudbalski klub Crvena zvezda i moćni sponzor "Gazprom" pripremaju se za nastavak saradnje započet 2010. godine.

Narednog leta ističe aktuelni ugovor, prema kom crveno-belima pripada oko 4,5 miliona evra po sezoni, a u jednom trenutku u javnosti pojavila se informacija da bi prema novom, šampionu Srbije moglo da pripadne i celih šest miliona evra godišnje.

To je, međutim, u razgovoru za "Informer" demantovao predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić, jedan od ključnih ljudi iz perioda kada je dogovarana saradnja sa jednom od najvećih kompanija iz Rusije.

"Ono što mogu da potvrdim jeste da će 'Gazprom' sigurno ostati uz Zvezdu, ali ne znam koja će suma biti u pitanju. Ja sam i ranije molio da se ne licitira ciframa u javnosti, jer ništa od toga nije potvrđeno. Pregovori još traju, Rusi nas neće napustiti, a koliko god da dobijemo, biće dobro", rekao je Škundrić za "Informer".

"Smatram da je dobar i postojeći ugovor, a manje od toga svakako ne očekujemo", napomenuo je.
U Ljutice Bogdana nadaju se da će produžetak saradnje biti potpisan do kraja marta, kako bi klub raspolagao sa značajnim sredstvima u jeku borbe za UEFA licencu. To će se, prema Škundrićevim rečima, teško dogoditi.

"Kako trenutno stvari stoje, nema šanse da završimo pregovore sa Rusima do kraja ovog meseca. To je ozbiljna kompanija, svaki detalj je bitan i ništa ne može na brzinu. Međutim, Uprava Fudbalskog kluba vuče neke druge poteze i mislim da će naći novac za licencu na drugi način", rekao je Škundrić.

Crveno-bele naredno "čekiranje" pre komisijom UEFA očekuje 31. marta.

Komentari / 0

Ostavite komentar