Серена: Право вријеме за прекид бојкота Индијан Велса!

Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс рекла је да одлучила да прекине бојкот турнира у Индијан Велсу зато што је осетила да је прави тренутак за то.

Тенис 13.03.2015 | 15:20
Серена: Право вријеме за прекид бојкота Индијан Велса!

Вилијамсова 14 година није играла на том турниру у Калифорнији, због свега што се десило током финала 2001. године када је била мета расистичких увреда.

Серена је те године освојила своју другу титулу у Индијан Велсу, тријумфом над Ким Клајстерс, али је та победа остала у сенци понашања појединих навијача, који су звиждали Американки, али и вређали њу и њену породицу.

„Поента мог повратка овде није било да бисмо се фокусирали на оно што се десило пре 14 година. Више сам одлуку донела због тога како сам се осећала, јер сам сматрала да је ово права прилика да се вратим. На неки начин сам заборавила све што се десило, осећала сам да је сада право време. Ниједног тренутка нисам рекла да ћу се вратити баш 2015. године, нисам ни знала. Једноставно, било је право време да дођем и покушам да одиграм најбоље што могу“, рекла је Вилијамсова на конференцији за медије у Индијан Велсу.

Коментари / 0

Оставите коментар