Индијан Велс: Лош почетак Срба!

Победила само Бојана Јовановски, троје елиминисано већ у првом колу, укључујући Троицког и Лајовића.

Тенис 13.03.2015 | 10:40
Индијан Велс: Лош почетак Срба!

Турнир у Индијан Велсу, који у конкуренцији тенисера спада у Мастерс серију, није почео добро по наше представнике.

У првом колу имали смо пет тенисера и тенисерки, од којих је даље прошла само Бојана Јовановски, а шансу има и Филип Крајиновић, који после успеха у квалификацијама, тек у петак игра против Холанђанина Сајслинга.

Јовановски је одиграла променљиво против Холанђанке Кики Бертенс (6:3, 6:4), препустила је противници четири гема на свој сервис, али је зато направила чак шест брејкова - два у првом сету и четири у другом.

Наредна противница јој је Белинда Бенчић из Швајцарске, која је постављена за 31. носиоца и са којом Бојана итекако може да се носи.

Александра Крунић изгубила је од Монике Никулеску 6:2, 6:1, а шансе за запажен резултат на овом турниру ионако су јој биле минималне, с обзиром на то да би већ у другом колу ишла на Серену Вилијамс.

Порази тенисера нису били тако очекивани, мада се не може ни рећи да су Виктор Троицки и Душан Лајовић направили озбиљне киксеве. Једноставно, суочили су се са солидним тенисерима, који су се боље снашли и заслужено победили.

Троицког је резултатом 6:4, 6:4 савладао Шпанац Алберт Рамос (68. на АТП листи), а Лајовића са 6:4, 6:3 Федерико Делбонис (79), човек који је Аргентини донео одлучујући поен у Дејвис куп мечу минулог викенда и обезбедио јој четвртфинални окршај са Србијом у Буенос Аиресу!

Делбонис ће у другом колу на одличног јужноафричког сервера Кевина Андерсона, а Рамос на Француза Жилијена Бенетоа.

Новак Ђоковић је у првом колу слободан и у другом игра против Маркоса Багдатиса (Кипар), који је био бољи од Јиржија Веселог (Чешка).

Исто важи за Ану Ивановић (пети носилац), која ће у другом колу играти против Путинцеве из Казахстана, као и Јелену Јанковић (18. носилац), чија ривалка је Лорен Дејвис из САД.

Укупан наградни фонд турнира износи 5,38 милиона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар