Indijan Vels: Loš početak Srba!

Pobedila samo Bojana Jovanovski, troje eliminisano već u prvom kolu, uključujući Troickog i Lajovića.

Tenis 13.03.2015 | 10:40
Indijan Vels: Loš početak Srba!

Turnir u Indijan Velsu, koji u konkurenciji tenisera spada u Masters seriju, nije počeo dobro po naše predstavnike.

U prvom kolu imali smo pet tenisera i teniserki, od kojih je dalje prošla samo Bojana Jovanovski, a šansu ima i Filip Krajinović, koji posle uspeha u kvalifikacijama, tek u petak igra protiv Holanđanina Sajslinga.

Jovanovski je odigrala promenljivo protiv Holanđanke Kiki Bertens (6:3, 6:4), prepustila je protivnici četiri gema na svoj servis, ali je zato napravila čak šest brejkova - dva u prvom setu i četiri u drugom.

Naredna protivnica joj je Belinda Benčić iz Švajcarske, koja je postavljena za 31. nosioca i sa kojom Bojana itekako može da se nosi.

Aleksandra Krunić izgubila je od Monike Nikulesku 6:2, 6:1, a šanse za zapažen rezultat na ovom turniru ionako su joj bile minimalne, s obzirom na to da bi već u drugom kolu išla na Serenu Vilijams.

Porazi tenisera nisu bili tako očekivani, mada se ne može ni reći da su Viktor Troicki i Dušan Lajović napravili ozbiljne kikseve. Jednostavno, suočili su se sa solidnim teniserima, koji su se bolje snašli i zasluženo pobedili.

Troickog je rezultatom 6:4, 6:4 savladao Španac Albert Ramos (68. na ATP listi), a Lajovića sa 6:4, 6:3 Federiko Delbonis (79), čovek koji je Argentini doneo odlučujući poen u Dejvis kup meču minulog vikenda i obezbedio joj četvrtfinalni okršaj sa Srbijom u Buenos Airesu!

Delbonis će u drugom kolu na odličnog južnoafričkog servera Kevina Andersona, a Ramos na Francuza Žilijena Benetoa.

Novak Đoković je u prvom kolu slobodan i u drugom igra protiv Markosa Bagdatisa (Kipar), koji je bio bolji od Jiržija Veselog (Češka).

Isto važi za Anu Ivanović (peti nosilac), koja će u drugom kolu igrati protiv Putinceve iz Kazahstana, kao i Jelenu Janković (18. nosilac), čija rivalka je Loren Dejvis iz SAD.

Ukupan nagradni fond turnira iznosi 5,38 miliona dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar