Одрони и клизишта на путевима у Српској

На магистралном путу Прибој - Бањ Брдо, према Тузли, постоји могућност одрона и активирања клизишта, па се возачима савјетује опрез, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Република Српска 13.03.2015 | 08:55
Одрони и клизишта на путевима у Српској

Обрушавање сњежних лавина могуће је на магистралном путу Трново - Миљевина - Брод на Дрини, а на регионалном путу Стројице - Ново Село постоји могућност сњежних наноса.

Регионални путеви Улог - Кланци и Јелашица - Миљевина непроходни су због високих сњежних наноса. Пут Јелашица - Миљевина проходан је из правца Калиновика до превоја Вратло и из правца Миљевине до Клијешта.

На свим дионицама које воде преко планинских превоја, посебно у источним крајевима, има угаженог или расквашеног снијега, а могућа је и поледица.

Додатне потешкоће возачима у западним и југозападним крајевима причињава јак вјетар.

У Херцеговини се вози по мокром и мјестимично клизавом коловозу.

Дежурне екипе зимских служби су на терену, чисте и посипају пут, па се возачима савјетује спорија вожња, уз обавезну употребу зимске опреме.

На осталим путним правцима у Српској саобраћај се одвија без застоја, а вози се по претежно мокрим и клизавим коловозима.

Одрони су учестали, па се возачима скреће пажња да буду опрезни на путним правцима Бањалука - Теслић, Мркоњић Град - Црна Ријека, Карановац - Кнежево - Угар, Шипово - Стројице, Добро Поље - Миљевина - Брод на Дрини, Братунац - Скелани, Љубовијски мост - Дрињача, Шековићи - Цапарде, Бродар - Рудо, Вишеград - Вардиште и Рогатица - Устипрача.

Одрона има и на путевима Бугојно - Нови Травник, Сарајево - Фоча и Јајце - Црна Ријека.

На дијелу аутопута Градишка - Бањалука на снази је посебан режим одвијања саобраћаја због радова на инсталацији опреме на наплатној станици "Јакуповци" и обуке особља за рад на наплати путарине.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја тако да ће се повремене обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час и трајаће по 15 минута.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због деминирања долазиће до повремених получасовних обустава саобраћаја на регионалном путу од Шеварлија према Придјелу Горњем, на подручју града Добоја, од 8.00 до 16.00 часова, те на путном правцу Поље - Подновље, на локалитету Горњи Божиновци пет, од 9.00 до 15.00 часова.

Саобраћај је и даље обустављен у мјесту Вриоци, на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица, а возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

Због клизишта једном траком возила саобраћају на дионици магистралног пута Карановац - Угар, у мјесту Бочац, те регионалним путевима Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мини

13.03.2015 07:58

Ма не, то су само слике како би возачи спорије возили. Као оне рупе на путу (слике ) негдје у иностранству. Па то код нас не може бити. Ми све на вријеме санирамо.

ОДГОВОРИТЕ