Odroni i klizišta na putevima u Srpskoj

Na magistralnom putu Priboj - Banj Brdo, prema Tuzli, postoji mogućnost odrona i aktiviranja klizišta, pa se vozačima savjetuje oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Republika Srpska 13.03.2015 | 08:55
Odroni i klizišta na putevima u Srpskoj

Obrušavanje snježnih lavina moguće je na magistralnom putu Trnovo - Miljevina - Brod na Drini, a na regionalnom putu Strojice - Novo Selo postoji mogućnost snježnih nanosa.

Regionalni putevi Ulog - Klanci i Jelašica - Miljevina neprohodni su zbog visokih snježnih nanosa. Put Jelašica - Miljevina prohodan je iz pravca Kalinovika do prevoja Vratlo i iz pravca Miljevine do Kliješta.

Na svim dionicama koje vode preko planinskih prevoja, posebno u istočnim krajevima, ima ugaženog ili raskvašenog snijega, a moguća je i poledica.

Dodatne poteškoće vozačima u zapadnim i jugozapadnim krajevima pričinjava jak vjetar.

U Hercegovini se vozi po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.

Dežurne ekipe zimskih službi su na terenu, čiste i posipaju put, pa se vozačima savjetuje sporija vožnja, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Na ostalim putnim pravcima u Srpskoj saobraćaj se odvija bez zastoja, a vozi se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima.

Odroni su učestali, pa se vozačima skreće pažnja da budu oprezni na putnim pravcima Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac - Kneževo - Ugar, Šipovo - Strojice, Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Bratunac - Skelani, Ljubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Brodar - Rudo, Višegrad - Vardište i Rogatica - Ustiprača.

Odrona ima i na putevima Bugojno - Novi Travnik, Sarajevo - Foča i Jajce - Crna Rijeka.

Na dijelu autoputa Gradiška - Banjaluka na snazi je poseban režim odvijanja saobraćaja zbog radova na instalaciji opreme na naplatnoj stanici "Jakupovci" i obuke osoblja za rad na naplati putarine.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog deminiranja dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu od Ševarlija prema Pridjelu Gornjem, na području grada Doboja, od 8.00 do 16.00 časova, te na putnom pravcu Polje - Podnovlje, na lokalitetu Gornji Božinovci pet, od 9.00 do 15.00 časova.

Saobraćaj je i dalje obustavljen u mjestu Vrioci, na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na dionici magistralnog puta Karanovac - Ugar, u mjestu Bočac, te regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mini

13.03.2015 07:58

Ma ne, to su samo slike kako bi vozači sporije vozili. Kao one rupe na putu (slike ) negdje u inostranstvu. Pa to kod nas ne može biti. Mi sve na vrijeme saniramo.

ODGOVORITE