Топ 10 играча главом! Митро-гол је други!

Српски нападач је једна од највећих ваздушних опасности у европском фудбалу.

Фудбал 13.03.2015 | 13:20
Топ 10 играча главом! Митро-гол је други!

Нема дилеме да ће Александар Митровић следећег лета бити једна од звезда прелазног рока у Европи јер Андерлехт једноставно не може да задржи срспког нападача пред налетима богатих клубова из најјачих европских лига. Водиће се тада велика битка за аутограм сјајног нападача чија вредност се сада процењује на око 20.000.000 евра, а ко год добије ту битку требало би да се потруди и Митровићу обезбеди адекватне саиграче.

Пре свега неког квалитетног извођача прекида или крила и бекове који имају прецизне центаршутеве. Јер, Александар Митровић је у овом тренутку други на листи играча из најјачих европскиг лига по броју постигнутих голова главом. Србин је експлодирао ове сезоне у Андерлехту, а често је небеским скоковима и ударцима главом директно доносипо бодове Андерлехт.

Укупно је постигао 13 голова у белгијског Про лиги, од чега је седам пута погађао главом. Само један фудбалер из шест најјачих европских лига је постигао више голова главом од Митровића. Нападач ПСВ Ајндховена, Лук де Јонг је у Ередивизији чак осам пута главом спровео лопту до мреже. Митровић је изједначен Мајклом де Леувом из Гронингена, а иза њих је Торинов штопер Камил Глик.

Коментари / 0

Оставите коментар