Top 10 igrača glavom! Mitro-gol je drugi!

Srpski napadač je jedna od najvećih vazdušnih opasnosti u evropskom fudbalu.

Fudbal 13.03.2015 | 13:20
Top 10 igrača glavom! Mitro-gol je drugi!

Nema dileme da će Aleksandar Mitrović sledećeg leta biti jedna od zvezda prelaznog roka u Evropi jer Anderleht jednostavno ne može da zadrži srspkog napadača pred naletima bogatih klubova iz najjačih evropskih liga. Vodiće se tada velika bitka za autogram sjajnog napadača čija vrednost se sada procenjuje na oko 20.000.000 evra, a ko god dobije tu bitku trebalo bi da se potrudi i Mitroviću obezbedi adekvatne saigrače.

Pre svega nekog kvalitetnog izvođača prekida ili krila i bekove koji imaju precizne centaršuteve. Jer, Aleksandar Mitrović je u ovom trenutku drugi na listi igrača iz najjačih evropskig liga po broju postignutih golova glavom. Srbin je eksplodirao ove sezone u Anderlehtu, a često je nebeskim skokovima i udarcima glavom direktno donosipo bodove Anderleht.

Ukupno je postigao 13 golova u belgijskog Pro ligi, od čega je sedam puta pogađao glavom. Samo jedan fudbaler iz šest najjačih evropskih liga je postigao više golova glavom od Mitrovića. Napadač PSV Ajndhovena, Luk de Jong je u Erediviziji čak osam puta glavom sproveo loptu do mreže. Mitrović je izjednačen Majklom de Leuvom iz Groningena, a iza njih je Torinov štoper Kamil Glik.

Komentari / 0

Ostavite komentar