Платини: ПСЖ је зрео за освајање ЛШ!

Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишел Платини оценио је да Пари Сен Жермен има тим за освајање титуле првака Европе.

Фудбал 13.03.2015 | 10:20
Платини: ПСЖ је зрео за освајање ЛШ!

ПСЖ се елиминацијом Челсија у среду пласирао у четвртфинале ЛШ, упкрос томе што је играо са десеторицом играча после искључења свог најбољег стрелца Златана Ибрахимовића.

"Нисам изненађен сто је ПСЖ и са човеком мање победио Челси", рекао је Платини током састанка Организационог комитета првенства Европе 2016. године у Лиону.

Платини је нагласио да су изабраници Лорана Блана већ спремни за освајање титуле.

"Ово је огроман успех, они су већ спремни да освоје Лигу шампиона. Имају тим за постизање тог циља", додао је Платини.

Париски куб је после нерешениог резултата на Парку принчева (1:1) два пута долазио до изједначења на Стамфорд Бриџу, где је ремијем од 2:2 у продужецима и укупним резултатом 3:3 остварио пролаз у четвртфинале захваљујући већем броју голова датих у гостима.

Француски спортски дневник "Л'Екип" оценио је херојским успех у Лондону.

"Ово је једна од најславнијих ноћи у историји париског клуба", истиче француски дневник, подсећајући да је ПСЖ у четвртфиналу Купа УЕФА 1993. године елиминисао Реал Мадрид, а две године касније, у истој фази Лиге шампиона, Барселону.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЧЕДО

13.03.2015 16:48

Наравно да имају када их ти гураш даље са својим судијама. Зашто их ниси избацио као Звезду,Металург због финанчног фер паyа?Волиш ти арабске милионе прљаве са нафтом и у паризу а и у манцхестеру,пре си гурао барсу а сада ћеш псж

ОДГОВОРИТЕ