Platini: PSŽ je zreo za osvajanje LŠ!

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini ocenio je da Pari Sen Žermen ima tim za osvajanje titule prvaka Evrope.

Fudbal 13.03.2015 | 10:20
Platini: PSŽ je zreo za osvajanje LŠ!

PSŽ se eliminacijom Čelsija u sredu plasirao u četvrtfinale LŠ, upkros tome što je igrao sa desetoricom igrača posle isključenja svog najboljeg strelca Zlatana Ibrahimovića.

"Nisam iznenađen sto je PSŽ i sa čovekom manje pobedio Čelsi", rekao je Platini tokom sastanka Organizacionog komiteta prvenstva Evrope 2016. godine u Lionu.

Platini je naglasio da su izabranici Lorana Blana već spremni za osvajanje titule.

"Ovo je ogroman uspeh, oni su već spremni da osvoje Ligu šampiona. Imaju tim za postizanje tog cilja", dodao je Platini.

Pariski kub je posle nerešeniog rezultata na Parku prinčeva (1:1) dva puta dolazio do izjednačenja na Stamford Bridžu, gde je remijem od 2:2 u produžecima i ukupnim rezultatom 3:3 ostvario prolaz u četvrtfinale zahvaljujući većem broju golova datih u gostima.

Francuski sportski dnevnik "L'Ekip" ocenio je herojskim uspeh u Londonu.

"Ovo je jedna od najslavnijih noći u istoriji pariskog kluba", ističe francuski dnevnik, podsećajući da je PSŽ u četvrtfinalu Kupa UEFA 1993. godine eliminisao Real Madrid, a dve godine kasnije, u istoj fazi Lige šampiona, Barselonu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ČEDO

13.03.2015 16:48

Naravno da imaju kada ih ti guraš dalje sa svojim sudijama. Zašto ih nisi izbacio kao Zvezdu,Metalurg zbog finančnog fer paya?Voliš ti arabske milione prljave sa naftom i u parizu a i u manchesteru,pre si gurao barsu a sada ćeš psž

ODGOVORITE