Бијељина: Протест таксиста

Таксисти у Бијељини данас су започели протест упозорења градској управи од које захтијевају да сузбије нелегални превоз који угрожава њихов посао и локални буџет.

Република Српска 12.03.2015 | 16:00
Бијељина: Протест таксиста

Стотињак бијељинских таксиста поставили су табле упозорења на своје аутомобиле са поруком "Стоп дивљем превозу!".

Секција таксиста при градском занатско–предузетничком удружењу "Предузетник" затражила је од полиције одобрење за одржавање протеста у покрету 20. марта.

Њихова намјера је да протестном вожњом око 40 таксија кроз центар града укажу на ескалацију овог проблема који у Бијељини траје посљедњих година.

Таксисти упозоравају да су због нелојалне конкуренције која се повећава и против које се у граду, како кажу, ништа и не покушава предузети, доведени на ивицу егзистенције легални превозници и њихове породице.

Уколико њихов протест и захтјев не буде испоштован, бијељински таксисти најављују да ће и сами одјавити легалну дјелатност и придружити се "дивљим превозницима", што ће директно угрозити и пуњење градског буџета.

Извор: СРНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Горан Зивановиц

12.03.2015 16:01

Управо таxисти су највеци "дивљаци"..сто се тице возње и понасања!! Неки дан сам имао приликуда се уверим..паркирао сам пре знака за таxи места и онан са црним голфом 4 караван ми казе да це звати паук. Знаци имају 6 места а њих 15. Ко је за то одговоран..коме они полазу рацуне и плацају порез?! Стају где стигну..купе путнике са аутобуског стајалиста. Ста се имају ког врага они залити?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

саша

12.03.2015 16:33

Само да знаш да ти таксисти уплате 500 000 км на годишњем ниво,које какви дадзбина,а што се тиче стајалиста таxи,градској управи је уплаћено само за стајалиша 150 000 км за прошли 6 година,а градска власт се није усудила ни да обиљежи стајалиста,кажу тендер је у току,па се паркирају такви као што си ти госпидине!!!!!

Name

,...

12.03.2015 21:21

У сваком послу има илегале,нема ту помоци. Нека спусте цијену па це фино радити, а не узимати 5км од болнице до центра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

таxи

13.03.2015 06:47

Најбоље да вас возимо дзаба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фикрет

13.03.2015 19:38

Таксиста би имали довољно посла да и држава заштити и сто неком скупо нису таксисти криви и таксисти скупо плате стајалиште и све плате не могу радит ако не плате и јос им надају са такси таблом у неке кантоне и са нелегалним преко леђа легални неко купује социјални мир и скрацивањем слободе кретања помаже да неко има монопол то таксисти трпе све и плате редовно и медијска подршка слаба тако ко не знана ту који терет носе таксисти боље не коментарисат невоље нечије онима из Источног Сарајева не дају у федерално Сарајево није то национално ни другима не дају из друге кантоне нико да реагује па ни Додик би се могао показат а нико тако да смо колетерална штета ако неко не уради несто ко треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цориц

17.05.2020 21:42

То таксисти легенде само протестyјте добицете привилегијy Xвака

ОДГОВОРИТЕ