Bijeljina: Protest taksista

Taksisti u Bijeljini danas su započeli protest upozorenja gradskoj upravi od koje zahtijevaju da suzbije nelegalni prevoz koji ugrožava njihov posao i lokalni budžet.

Republika Srpska 12.03.2015 | 16:00
Bijeljina: Protest taksista

Stotinjak bijeljinskih taksista postavili su table upozorenja na svoje automobile sa porukom "Stop divljem prevozu!".

Sekcija taksista pri gradskom zanatsko–preduzetničkom udruženju "Preduzetnik" zatražila je od policije odobrenje za održavanje protesta u pokretu 20. marta.

Njihova namjera je da protestnom vožnjom oko 40 taksija kroz centar grada ukažu na eskalaciju ovog problema koji u Bijeljini traje posljednjih godina.

Taksisti upozoravaju da su zbog nelojalne konkurencije koja se povećava i protiv koje se u gradu, kako kažu, ništa i ne pokušava preduzeti, dovedeni na ivicu egzistencije legalni prevoznici i njihove porodice.

Ukoliko njihov protest i zahtjev ne bude ispoštovan, bijeljinski taksisti najavljuju da će i sami odjaviti legalnu djelatnost i pridružiti se "divljim prevoznicima", što će direktno ugroziti i punjenje gradskog budžeta.

Izvor: SRNA

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Goran Zivanovic

12.03.2015 16:01

Upravo taxisti su najveci "divljaci"..sto se tice voznje i ponasanja!! Neki dan sam imao prilikuda se uverim..parkirao sam pre znaka za taxi mesta i onan sa crnim golfom 4 karavan mi kaze da ce zvati pauk. Znaci imaju 6 mesta a njih 15. Ko je za to odgovoran..kome oni polazu racune i placaju porez?! Staju gde stignu..kupe putnike sa autobuskog stajalista. Sta se imaju kog vraga oni zaliti?!

ODGOVORITE
Name

saša

12.03.2015 16:33

Samo da znaš da ti taksisti uplate 500 000 km na godišnjem nivo,koje kakvi dadzbina,a što se tiče stajalista taxi,gradskoj upravi je uplaćeno samo za stajališa 150 000 km za prošli 6 godina,a gradska vlast se nije usudila ni da obilježi stajalista,kažu tender je u toku,pa se parkiraju takvi kao što si ti gospidine!!!!!

Name

,...

12.03.2015 21:21

U svakom poslu ima ilegale,nema tu pomoci. Neka spuste cijenu pa ce fino raditi, a ne uzimati 5km od bolnice do centra.

ODGOVORITE
Name

taxi

13.03.2015 06:47

Najbolje da vas vozimo dzaba.

ODGOVORITE
Name

fikret

13.03.2015 19:38

Taksista bi imali dovoljno posla da i država zaštiti i sto nekom skupo nisu taksisti krivi i taksisti skupo plate stajalište i sve plate ne mogu radit ako ne plate i jos im nadaju sa taksi tablom u neke kantone i sa nelegalnim preko leđa legalni neko kupuje socijalni mir i skracivanjem slobode kretanja pomaže da neko ima monopol to taksisti trpe sve i plate redovno i medijska podrška slaba tako ko ne znana tu koji teret nose taksisti bolje ne komentarisat nevolje nečije onima iz Istočnog Sarajeva ne daju u federalno Sarajevo nije to nacionalno ni drugima ne daju iz druge kantone niko da reaguje pa ni Dodik bi se mogao pokazat a niko tako da smo koleteralna šteta ako neko ne uradi nesto ko treba.

ODGOVORITE
Name

coric

17.05.2020 21:42

To taksisti legende samo protestyjte dobicete privilegijy Xvaka

ODGOVORITE