Радио Брчко слави педесет пети рођендан

Јавно предузеће „Радио Брчко“ обиљежава 55 година од почетка емитовања. Тим поводом данас је у скупштинској сали дистрикта организован округли сто на коме се разговарало на тему „Радио Брчко – 55 година традиције за будућност“.

Република Српска 12.03.2015 | 15:40
Радио Брчко слави педесет пети рођендан

„Немамо пуно разлога за радост због јубилеја с обзиром да за доприносе за ПИО 21-ог запосленог, Радио дугује око 200.000 марака. Сви покушаји да с оснивачем – Скупштином и Владом у Брчком ријешимо овај дугогодишњи проблем, до сада нису наишли на разумијевање иако су само они позвани да ријеше овај проблем“, рекао је у обраћању учесницима округлог стола директор Радио Брчког Марко Драганић.

У дискусијама је речено да је тешко схватити да средина која 15 година има буџет изнад 200 милиона, држи 20-ак запослених у Радију, који је трећи најстарији у БиХ, у неизвјесности и без уписаног стажа. У таквим условима, наглашено је, тешко је одговорити слушаоцима који с правом траже и заслужују бољи програм.     

„Мишљења сам да је Радио маргинализован, а истовремено неопходан свакој власти и свим грађанима дистрикта јер, уз велики труд и залагање колектива, овај медиј се слуша, воли и поштује. Радио Брчко је дио традиције и историје овог града па с тога још више чуди маћехински однос претходне и актуелне власти према „свом дјетету“, мишљење је пензионера из Брчког Владимира Ђурака.

Треба нагласити, „родитеља“, иако су уредно позвани, није било на округлом столу па остаје питање да ли је традиција локалног Радија дуга 55 година било каква гаранција будућности?

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар