Radio Brčko slavi pedeset peti rođendan

Javno preduzeće „Radio Brčko“ obilježava 55 godina od početka emitovanja. Tim povodom danas je u skupštinskoj sali distrikta organizovan okrugli sto na kome se razgovaralo na temu „Radio Brčko – 55 godina tradicije za budućnost“.

Republika Srpska 12.03.2015 | 15:40
Radio Brčko slavi pedeset peti rođendan

„Nemamo puno razloga za radost zbog jubileja s obzirom da za doprinose za PIO 21-og zaposlenog, Radio duguje oko 200.000 maraka. Svi pokušaji da s osnivačem – Skupštinom i Vladom u Brčkom riješimo ovaj dugogodišnji problem, do sada nisu naišli na razumijevanje iako su samo oni pozvani da riješe ovaj problem“, rekao je u obraćanju učesnicima okruglog stola direktor Radio Brčkog Marko Draganić.

U diskusijama je rečeno da je teško shvatiti da sredina koja 15 godina ima budžet iznad 200 miliona, drži 20-ak zaposlenih u Radiju, koji je treći najstariji u BiH, u neizvjesnosti i bez upisanog staža. U takvim uslovima, naglašeno je, teško je odgovoriti slušaocima koji s pravom traže i zaslužuju bolji program.     

„Mišljenja sam da je Radio marginalizovan, a istovremeno neophodan svakoj vlasti i svim građanima distrikta jer, uz veliki trud i zalaganje kolektiva, ovaj medij se sluša, voli i poštuje. Radio Brčko je dio tradicije i istorije ovog grada pa s toga još više čudi maćehinski odnos prethodne i aktuelne vlasti prema „svom djetetu“, mišljenje je penzionera iz Brčkog Vladimira Đuraka.

Treba naglasiti, „roditelja“, iako su uredno pozvani, nije bilo na okruglom stolu pa ostaje pitanje da li je tradicija lokalnog Radija duga 55 godina bilo kakva garancija budućnosti?

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar