Дробњак: И да нисам погодио “ону“ тројку, Партизан би био шампион!

Легенда црно-белих уверена да ће се његов клуб и ове сезоне борити за титулу најбољег у Србији.

Кошарка 13.03.2015 | 18:20
Дробњак: И да нисам погодио “ону“ тројку, Партизан би био шампион!

Средином деведесетих је постао љубимац навијача Партизана који су добро запамтили закуцавања и доминацију под кошевима Предрага Дробњака. Ипак, остао је можда и највише упамћен у повратничкој сезони, када је 2007. године у финалу плеј-офа погодио "ону" тројку против Црвене звезде. Кључни детаљ финалне серије и шеста узастопна титула у витрини Партизана. Навијачима Звезде стала је кост у грлу. И данас се прича о томе: Да ли је Дробњак погодио из аута? Тема за неког другог. Дробњак се и не осврће,

"О тој чувеној тројци и не размишљам. Било па прошло. И да је нисам погодио сигуран сам да бисмо на крају били шампиони. Били смо много квалитетнији у односу на Црвену звезду", смирено ће Дробњак, који је играчку каријеру завршио као члан солунског Ираклиса.

У дресу београдских црно-белих освојио је четири титуле шампиона, два купа и једну Јадранску лигу, а са репрезентацијом Југославије био је европски и светски шампион. Оптимизам када је у питању успех црно-белих не напушта га ни ове сезоне, иако је почетак био више него турбулентан за клуб из Хумске. Сада, међутим, црно-бели и даље имају шансе за друго место у Јадранској лиги, а остала су још два кола до краја регуларног дела такмичења.
"Партизан је тим који увек иде на титулу. Тако ће бити и ове сезоне, сигуран сам да ће напасти сам врх. Пратим све утакмице, није било лако на почетку сезоне, али коцкице се полако слажу. Видећемо и како ће се уклопити нови плејмејкер", навео је Дробњак.

Само један од играча који је својим присуством подржао акцију навијача Партизана "Гробари за нас". Ипак, ревијалну утакмицу два тима црно-белих гледао је из првог реда, није излазио на терен.
"Акција је сјајно организована људи су показали да заиста воле Партизан. Лепо је било доћи у Пионир, али нисам био спреман да играм. Оног тренутка кад сам одлучио да престанем да се професионално бавим кошарком, потпуно сам ставио тачку", објаснио је некадашњи центар Партизана.

Бивши репрезентативни центар који је својевремено играо у НБА лигашима Сијетлу, ЛА Клиперсима и Атланти тренутно не ради у кошарци, али каже да би и то могло да се промени веома брзо.
"Има назнака да ћу ускоро почети да радим у кошарци, али не бих ништа више причао на ту тему у овом тренутку", закључио је бивши играч Партизана којег су на НБА драфту 1997. године изабрали Вашингтон Визардси као 49. пика.

Коментари / 0

Оставите коментар