Drobnjak: I da nisam pogodio “onu“ trojku, Partizan bi bio šampion!

Legenda crno-belih uverena da će se njegov klub i ove sezone boriti za titulu najboljeg u Srbiji.

Košarka 13.03.2015 | 18:20
Drobnjak: I da nisam pogodio “onu“ trojku, Partizan bi bio šampion!

Sredinom devedesetih je postao ljubimac navijača Partizana koji su dobro zapamtili zakucavanja i dominaciju pod koševima Predraga Drobnjaka. Ipak, ostao je možda i najviše upamćen u povratničkoj sezoni, kada je 2007. godine u finalu plej-ofa pogodio "onu" trojku protiv Crvene zvezde. Ključni detalj finalne serije i šesta uzastopna titula u vitrini Partizana. Navijačima Zvezde stala je kost u grlu. I danas se priča o tome: Da li je Drobnjak pogodio iz auta? Tema za nekog drugog. Drobnjak se i ne osvrće,

"O toj čuvenoj trojci i ne razmišljam. Bilo pa prošlo. I da je nisam pogodio siguran sam da bismo na kraju bili šampioni. Bili smo mnogo kvalitetniji u odnosu na Crvenu zvezdu", smireno će Drobnjak, koji je igračku karijeru završio kao član solunskog Iraklisa.

U dresu beogradskih crno-belih osvojio je četiri titule šampiona, dva kupa i jednu Jadransku ligu, a sa reprezentacijom Jugoslavije bio je evropski i svetski šampion. Optimizam kada je u pitanju uspeh crno-belih ne napušta ga ni ove sezone, iako je početak bio više nego turbulentan za klub iz Humske. Sada, međutim, crno-beli i dalje imaju šanse za drugo mesto u Jadranskoj ligi, a ostala su još dva kola do kraja regularnog dela takmičenja.
"Partizan je tim koji uvek ide na titulu. Tako će biti i ove sezone, siguran sam da će napasti sam vrh. Pratim sve utakmice, nije bilo lako na početku sezone, ali kockice se polako slažu. Videćemo i kako će se uklopiti novi plejmejker", naveo je Drobnjak.

Samo jedan od igrača koji je svojim prisustvom podržao akciju navijača Partizana "Grobari za nas". Ipak, revijalnu utakmicu dva tima crno-belih gledao je iz prvog reda, nije izlazio na teren.
"Akcija je sjajno organizovana ljudi su pokazali da zaista vole Partizan. Lepo je bilo doći u Pionir, ali nisam bio spreman da igram. Onog trenutka kad sam odlučio da prestanem da se profesionalno bavim košarkom, potpuno sam stavio tačku", objasnio je nekadašnji centar Partizana.

Bivši reprezentativni centar koji je svojevremeno igrao u NBA ligašima Sijetlu, LA Klipersima i Atlanti trenutno ne radi u košarci, ali kaže da bi i to moglo da se promeni veoma brzo.
"Ima naznaka da ću uskoro početi da radim u košarci, ali ne bih ništa više pričao na tu temu u ovom trenutku", zaključio je bivši igrač Partizana kojeg su na NBA draftu 1997. godine izabrali Vašington Vizardsi kao 49. pika.

Komentari / 0

Ostavite komentar