Анализа: Како уопште играти против Бајерна?!

Чак деветорица играча Бајерна из стартне поставе успела су да упишу најмање асистенцију или гол, а једини којима то није пошло за руком су голман Мануел Нојер и Арјен Робен, који је на терену провео само 19 минута.

Фудбал 13.03.2015 | 11:40
Анализа: Како уопште играти против Бајерна?!

Бајерн је у реваншу осмине финала Лиге шампиона демолирао десетковани Шахтјор (7:0) који је имао играча мање, али стиче се утисак да ни бројчано равноправни Украјинци не би могли ништа Баварској машинерији. О томе колико је немачки шампион био доминантан и о чињеници да гости нису знали одакле долази већа опасност, најбоље сведочи података да су сви стартери у екипи Пепа Гвардиоле уписали или гол или асистенцију изузимајући голмана Мануела Нојера и Арјена Робена који је рано замењен због повреде ложе.

Када су погоци у питању, предњачио је Томас Милер који је начео Рударе са беле тачке у четвртом минуту, да би у 52. погодио и за 4:0 најавивши праву катастрофу гостију. С друге стране, Жером Боатенг је успео да упише и гол и асистенцију, а све то са позиције централног дефанзивца. Немачки репрезентативац затресао је мрежу у 34. минуту, али је и наместио завршни, седми гол Марију Гецеу који се уписао у стрелце у 87. минуту. Франк Рибери напустио је терен у 59. минуту због лакше повреде стопала, али је десетак минута раније отворио друго полувреме голом после сјајног дуплог паса са Давидом Алабом. Није гостима остао дужан ни Холгер Бадштубер пошто је после дуго времена и много мука са повредама успео да постигне свој првенац у Лиги шампиона, онај из 63. минута. “Архитекта” Бадштуберовог голгетерског дебија у елитном такмичењу био је Бразилац Рафиња, па је тако цела одбрана немачког гиганта уписала учинак у офанзиви, било у головима или асистенцијама. Савршену тимску партију комплетирали су Бастијан Швајнштајгер и Роберт Левандовски који су “кривци” за шесту лопту у мрежи Андреја Пјатова. Немац је послужио Пољака који је постигао свој јубиларни 20. гол у Лиги шампиона.

Када се подвуче црта, долази се до застрашујућег закључка –само Арјен Робен, који је изашао са терена већ у 19. минуту због повреде ложе, и голман Мануел Нојер нису били директно умешани у неки од седам голова које је примио Пјатов.

Баварци су на Алијанц арени демонстрирали колико је тешко супротставити им се, а Пеп Гвардиола је на делу имао прилике да гледа можда и врхунац свог “чеда” тики-таке, иако не треба пренебрегнути чињеницу да је Шахтјор читав меч играо са играчем мање. Како било, не можемо да се не запитамо – како против паклене Баварске машине?

Коментари / 0

Оставите коментар