Analiza: Kako uopšte igrati protiv Bajerna?!

Čak devetorica igrača Bajerna iz startne postave uspela su da upišu najmanje asistenciju ili gol, a jedini kojima to nije pošlo za rukom su golman Manuel Nojer i Arjen Roben, koji je na terenu proveo samo 19 minuta.

Fudbal 13.03.2015 | 11:40
Analiza: Kako uopšte igrati protiv Bajerna?!

Bajern je u revanšu osmine finala Lige šampiona demolirao desetkovani Šahtjor (7:0) koji je imao igrača manje, ali stiče se utisak da ni brojčano ravnopravni Ukrajinci ne bi mogli ništa Bavarskoj mašineriji. O tome koliko je nemački šampion bio dominantan i o činjenici da gosti nisu znali odakle dolazi veća opasnost, najbolje svedoči podataka da su svi starteri u ekipi Pepa Gvardiole upisali ili gol ili asistenciju izuzimajući golmana Manuela Nojera i Arjena Robena koji je rano zamenjen zbog povrede lože.

Kada su pogoci u pitanju, prednjačio je Tomas Miler koji je načeo Rudare sa bele tačke u četvrtom minutu, da bi u 52. pogodio i za 4:0 najavivši pravu katastrofu gostiju. S druge strane, Žerom Boateng je uspeo da upiše i gol i asistenciju, a sve to sa pozicije centralnog defanzivca. Nemački reprezentativac zatresao je mrežu u 34. minutu, ali je i namestio završni, sedmi gol Mariju Geceu koji se upisao u strelce u 87. minutu. Frank Riberi napustio je teren u 59. minutu zbog lakše povrede stopala, ali je desetak minuta ranije otvorio drugo poluvreme golom posle sjajnog duplog pasa sa Davidom Alabom. Nije gostima ostao dužan ni Holger Badštuber pošto je posle dugo vremena i mnogo muka sa povredama uspeo da postigne svoj prvenac u Ligi šampiona, onaj iz 63. minuta. “Arhitekta” Badštuberovog golgeterskog debija u elitnom takmičenju bio je Brazilac Rafinja, pa je tako cela odbrana nemačkog giganta upisala učinak u ofanzivi, bilo u golovima ili asistencijama. Savršenu timsku partiju kompletirali su Bastijan Švajnštajger i Robert Levandovski koji su “krivci” za šestu loptu u mreži Andreja Pjatova. Nemac je poslužio Poljaka koji je postigao svoj jubilarni 20. gol u Ligi šampiona.

Kada se podvuče crta, dolazi se do zastrašujućeg zaključka –samo Arjen Roben, koji je izašao sa terena već u 19. minutu zbog povrede lože, i golman Manuel Nojer nisu bili direktno umešani u neki od sedam golova koje je primio Pjatov.

Bavarci su na Alijanc areni demonstrirali koliko je teško suprotstaviti im se, a Pep Gvardiola je na delu imao prilike da gleda možda i vrhunac svog “čeda” tiki-take, iako ne treba prenebregnuti činjenicu da je Šahtjor čitav meč igrao sa igračem manje. Kako bilo, ne možemo da se ne zapitamo – kako protiv paklene Bavarske mašine?

Komentari / 0

Ostavite komentar