Рафа и Федекс сложни: Мора се нешто мијењати у Дејвис купу!

Роџер Федерер и Рафаел Надал разочарани су начином на који Међународна тениска федерација (ИТФ) води Дејвис куп.

Тенис 12.03.2015 | 20:40
Рафа и Федекс сложни: Мора се нешто мијењати у Дејвис купу!

Већ деценијама формат се није мењао, многи сматрају да је такмичење застарело и да је изгубило углед који је некада имало.

“Очигледно је да ствари не функционишу. То је велико такмичење, има много добрих, али има и много лоших ствари“, каже Федерер, који је прошле године са Швајцарском освојио трофеј.

“Никада се ништа не заврши, ништа се не мења. Али у реду, оставите тако како је, не може све да се уради“, додао је Роџер.

Надал, који је четири пута освајао Дејвис куп (2004, 2008, 2009, 2011), био је много оштрији и директнији. Тенденција јесте да играчи бирају да ли ће и када играти у зависности од расположења и физичке спреме, а Надал каже да то крњи углед такмичења.

“Када ИТФ каже да ништа не треба да се мења, то није позитивно за наш спорт. На крају крајева, ИТФ лаже навијаче и све остале. Рећи ће да је прошла година била сјајна, Федерер је освојио титулу, али ја нисам играо, Новак Ђоковић није играо, много важних тенисера није играло. Али на крају ће они рећи да је све у реду јер су у финалу играли Швајцарска и Француска“, каже Надал и додаје да мисли да је ИТФ пропустио велику прилику да створи боље такмичење.

Недавно је Федерер рекао да му је Дејвис куп представљао “терет“ током великог дела каријере, што није добар знак за ИТФ и то такмичење. Ове године уведен је нови термин, после Вимблдона, али то тешко да ће помоћи на било који начин.

На челним људима ИТФ сада је да пронађу решење – да модернизују такмичење и да га прилагоде све већим напорима тенисера – како би Дејвис куп повратио стару славу и престиж. Основно питање, поготово када је простор за маневар мали, јесте – шта тачно учинити?

Коментари / 0

Оставите коментар