ЛШ: Челси - ПСЖ, реакције

Челси је елиминисан у осмини финала Лиге шампиона, а менаџер Жозе Мурињо покушаће мирно да анализира зашто су испали од ПСЖ-а. Тренер Пари Сен Жермена Лоран Блан био је одушевљен чињеницом да је његов тим елиминисао Челси у осмини финала Лиге шампиона.

Фудбал 12.03.2015 | 16:20
ЛШ: Челси - ПСЖ, реакције

У Паризу је било 1:1, као и у Лондону после 90 минута, а након продужетака је на семафору засијало 2:2, те су Парижани због правила више постигнутих голова у гостима прошли међу осам најбољих.

"Причаћу сам мојим играчима о томе зашто смо испали у мирном тону, рекао сам им да нећу да шутирам врата и столове после лоше партије. Покушаћу да пронађем разлог. Нисмо одиграли добро, ривал је био јач од нас, боље су се носили са притиском меча и заслужили су да славе. Када су остали са десеторицом, притисак победе је постао већи за нас, а они нису имали ништа да изгубе. Тешко ми је да прихватим да смо примили два гола после прекида. После другог поготка су радили то што јесу, ваљали су се по терену и након тога више се није играо фудбал. Прошле сезоне смо поражени у Паризу са 3:1 и имали смо само једну опцију да прођемо, али без притиска. Зато је 1:1 ове сезоне био много опаснији резултат", истакао је Мурињо.

Капитен Пари Сен Жермена Тијаго Силва прошао је пут од трагичара до јунака, јер је скривио пенал у првом продужетку за 2:1, да би у пет минута пре краја затресао мрежу за велики тријумф, пошто су од 31. играли без искљученог Златана Ибрахимовића.

“Искрено, мислим да смо заслужили да прођемо даље. Више смо покушавали да играмо фудбал од Челсија, створили смо много више шанси“, рекао је Блан, чији тим је сат и по провео са десеторицом због искључења Ибрахимовића.

“То нисмо планирали, али и са играчем мање смо били амбициозни у нападу у другом полувремну. Одбрамбено смо били врло добри, остали смо у игри, а наши штопери су били сјајни, прво у одбрани, а затим и у нападу на прекидима (Луиз и Тијаго Силва дали су голове). Били су фантастични, као и цео тим“, додао је француски тренер.

ПСЖ је после продужетка прошао даље, било је 2:2 у Лондону после 1:1 у Паризу, па су ’Свеци’ прошли даље због већег броја голова у гостима.

“На полувремену сам био изненађен смиреношћу својих играча. Нисмо били у доброј ситуацији, али осетио сам да мој тим има жељу да игра са истом филозофијом. Изменили смо неке ствари, али знао сам да ће фудбалери дати максимум. Желимо да будемо један од најбољих клубова у Европи, у будућности ће се на ову утакмицу гледати као на прекретницу у ближој прошлости“, закључио је Блан.

Пре мање од годину дана чувао је гол Челсија, а сада је Давид Луиз затресао мрежу "плаваца" и помогао Пари Сен Жермену да прође у четвртфинале Лиге шампиона.

Луиз је пет минута пре краја регуларног дела утакмице главом изједначио резултат и донео продужетке на Стамфорд Бриџу, где је ПСЖ изборио 2:2 и избацио Челси.

"Било је добро за мене да постигнем гол вечерас. Реако сам да се нећу радовати, али нисам могао да контролишем емоције. Хвала Челсију, жао ми је што сам славио", рекао је Луиз.

ПСЖ је од 31. минута играо са фудбалером мање, након искључења Златана Ибрахимовића.

"Ово је невероватно ствар за све, за клуб, за град Париз. Одиграли смо сјајну утакмицу, трудили смо се да победимо. Срећан сам што смо у следећој рунди, али је дуг пут до титуле Лиге шампиона. Морамо остати чврсто на земљи", истакао је Луиз.

Он је неколико година био важан играч Челсија, а прошлог лета се преселио у Париз.

"Мој круг у Челсију је завршен, ПСЖ ми је дао шансу да наставим каријеру. Био сам веома срећан у Челсију. Све их поштујем", закључио је Бразилац.

Коментари / 0

Оставите коментар