LŠ: Čelsi - PSŽ, reakcije

Čelsi je eliminisan u osmini finala Lige šampiona, a menadžer Žoze Murinjo pokušaće mirno da analizira zašto su ispali od PSŽ-a. Trener Pari Sen Žermena Loran Blan bio je oduševljen činjenicom da je njegov tim eliminisao Čelsi u osmini finala Lige šampiona.

Fudbal 12.03.2015 | 16:20
LŠ: Čelsi - PSŽ, reakcije

U Parizu je bilo 1:1, kao i u Londonu posle 90 minuta, a nakon produžetaka je na semaforu zasijalo 2:2, te su Parižani zbog pravila više postignutih golova u gostima prošli među osam najboljih.

"Pričaću sam mojim igračima o tome zašto smo ispali u mirnom tonu, rekao sam im da neću da šutiram vrata i stolove posle loše partije. Pokušaću da pronađem razlog. Nismo odigrali dobro, rival je bio jač od nas, bolje su se nosili sa pritiskom meča i zaslužili su da slave. Kada su ostali sa desetoricom, pritisak pobede je postao veći za nas, a oni nisu imali ništa da izgube. Teško mi je da prihvatim da smo primili dva gola posle prekida. Posle drugog pogotka su radili to što jesu, valjali su se po terenu i nakon toga više se nije igrao fudbal. Prošle sezone smo poraženi u Parizu sa 3:1 i imali smo samo jednu opciju da prođemo, ali bez pritiska. Zato je 1:1 ove sezone bio mnogo opasniji rezultat", istakao je Murinjo.

Kapiten Pari Sen Žermena Tijago Silva prošao je put od tragičara do junaka, jer je skrivio penal u prvom produžetku za 2:1, da bi u pet minuta pre kraja zatresao mrežu za veliki trijumf, pošto su od 31. igrali bez isključenog Zlatana Ibrahimovića.

“Iskreno, mislim da smo zaslužili da prođemo dalje. Više smo pokušavali da igramo fudbal od Čelsija, stvorili smo mnogo više šansi“, rekao je Blan, čiji tim je sat i po proveo sa desetoricom zbog isključenja Ibrahimovića.

“To nismo planirali, ali i sa igračem manje smo bili ambiciozni u napadu u drugom poluvremnu. Odbrambeno smo bili vrlo dobri, ostali smo u igri, a naši štoperi su bili sjajni, prvo u odbrani, a zatim i u napadu na prekidima (Luiz i Tijago Silva dali su golove). Bili su fantastični, kao i ceo tim“, dodao je francuski trener.

PSŽ je posle produžetka prošao dalje, bilo je 2:2 u Londonu posle 1:1 u Parizu, pa su ’Sveci’ prošli dalje zbog većeg broja golova u gostima.

“Na poluvremenu sam bio iznenađen smirenošću svojih igrača. Nismo bili u dobroj situaciji, ali osetio sam da moj tim ima želju da igra sa istom filozofijom. Izmenili smo neke stvari, ali znao sam da će fudbaleri dati maksimum. Želimo da budemo jedan od najboljih klubova u Evropi, u budućnosti će se na ovu utakmicu gledati kao na prekretnicu u bližoj prošlosti“, zaključio je Blan.

Pre manje od godinu dana čuvao je gol Čelsija, a sada je David Luiz zatresao mrežu "plavaca" i pomogao Pari Sen Žermenu da prođe u četvrtfinale Lige šampiona.

Luiz je pet minuta pre kraja regularnog dela utakmice glavom izjednačio rezultat i doneo produžetke na Stamford Bridžu, gde je PSŽ izborio 2:2 i izbacio Čelsi.

"Bilo je dobro za mene da postignem gol večeras. Reako sam da se neću radovati, ali nisam mogao da kontrolišem emocije. Hvala Čelsiju, žao mi je što sam slavio", rekao je Luiz.

PSŽ je od 31. minuta igrao sa fudbalerom manje, nakon isključenja Zlatana Ibrahimovića.

"Ovo je neverovatno stvar za sve, za klub, za grad Pariz. Odigrali smo sjajnu utakmicu, trudili smo se da pobedimo. Srećan sam što smo u sledećoj rundi, ali je dug put do titule Lige šampiona. Moramo ostati čvrsto na zemlji", istakao je Luiz.

On je nekoliko godina bio važan igrač Čelsija, a prošlog leta se preselio u Pariz.

"Moj krug u Čelsiju je završen, PSŽ mi je dao šansu da nastavim karijeru. Bio sam veoma srećan u Čelsiju. Sve ih poštujem", zaključio je Brazilac.

Komentari / 0

Ostavite komentar