Звезди од Гаспрома - 22,5 милиона за пет година!

Црвена звезда је веома близу продужења уговора са Гаспромом, што би у овом тренутку значило и решавање европске лиценце који је пре само пар дана био у безизлазној ситуацији.

Фудбал 12.03.2015 | 14:40
Звезди од Гаспрома - 22,5 милиона за пет година!

Руски енергетски гигант је показао добру вољу и одлучио да потпише петогодишње продужење уговора по коме ће у том периоду клуб и даље инкасирати као и до сада - 4,5 милиона евра по години на име спозорства.

Озваничење уговора се очекује до краја наредне недеље што ће практично бити и спас за најтрофејнији српски клуб који ће имари довољно времена да до краја марта реши дуговања која га коче у добијању европске лиценце, а која износе негде око 6,6 милиона евра.

Наравно, неће Гаспром уплатити ту цифру одмах, али ће црвено-бели на основу тог уговора моћи да подигну кредит у износу од око осам милиона евра, са грејс периодом од бар годину дана и на тај начин исплате дуговања клубовима и играчима, али и радној заједници и актуелним првотимцима.

Тиме би добили простор да се боре за титулу и размишљају о изласку на евро сцену са младим играчима који су ове сезоне промовисани и на којима клуб очекује да тек за сезону или две може да заради пуно.

Као институција која би највероватнија одобрила кредит Звезди, најчешће се спомиње такође руска Збер банка преко које Гаспром већ уплаћује средства црвено-белимаи која би на тај начин била додатно заштићена. Остаје да се тај план реализује врло брзо, а свакако најважнији део је продужење сарадње са генералним спонзором.

Коментари / 0

Оставите коментар