Zvezdi od Gasproma - 22,5 miliona za pet godina!

Crvena zvezda je veoma blizu produženja ugovora sa Gaspromom, što bi u ovom trenutku značilo i rešavanje evropske licence koji je pre samo par dana bio u bezizlaznoj situaciji.

Fudbal 12.03.2015 | 14:40
Zvezdi od Gasproma - 22,5 miliona za pet godina!

Ruski energetski gigant je pokazao dobru volju i odlučio da potpiše petogodišnje produženje ugovora po kome će u tom periodu klub i dalje inkasirati kao i do sada - 4,5 miliona evra po godini na ime spozorstva.

Ozvaničenje ugovora se očekuje do kraja naredne nedelje što će praktično biti i spas za najtrofejniji srpski klub koji će imari dovoljno vremena da do kraja marta reši dugovanja koja ga koče u dobijanju evropske licence, a koja iznose negde oko 6,6 miliona evra.

Naravno, neće Gasprom uplatiti tu cifru odmah, ali će crveno-beli na osnovu tog ugovora moći da podignu kredit u iznosu od oko osam miliona evra, sa grejs periodom od bar godinu dana i na taj način isplate dugovanja klubovima i igračima, ali i radnoj zajednici i aktuelnim prvotimcima.

Time bi dobili prostor da se bore za titulu i razmišljaju o izlasku na evro scenu sa mladim igračima koji su ove sezone promovisani i na kojima klub očekuje da tek za sezonu ili dve može da zaradi puno.

Kao institucija koja bi najverovatnija odobrila kredit Zvezdi, najčešće se spominje takođe ruska Zber banka preko koje Gasprom već uplaćuje sredstva crveno-belimai koja bi na taj način bila dodatno zaštićena. Ostaje da se taj plan realizuje vrlo brzo, a svakako najvažniji deo je produženje saradnje sa generalnim sponzorom.

Komentari / 0

Ostavite komentar