Теретна возила не могу преко Романије

Због нових сњежних падавина преко Романије не могу саобраћати шлепери и теретна возила са приколицом, већ се искључују из саобраћаја, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Република Српска 12.03.2015 | 09:27
Теретна возила не могу преко Романије

За остале категорије возила на овом путном правцу и на осталим дионицама које воде преко планинских превоја обавезна је употреба зимске опреме и максимално опрезна вожња.

На магистралним путевима Власеница - Хан Пијесак, преко Хан Погледа, и Тузла - Зворник преко Црног врха обавезна је употреба ланаца за теретна возила са приколицом и шлепере.

Из АМС истичу да нове сњежне падавине, које су током ноћи евидентиране у планинским предјелима, успоравају и отежавају саобраћај.

Преко превоја и на висоравнима на подручју доњег Подриња јак вјетар мјестимично изазива појаву сметова.

Због снијега на коловозу отежано се саобраћа на магистралним путевима Купрес - Шуица и Прилука - Гламоч - Млиниште.

На магистралном путу Трново - Миљевина - Брод на Дрини возачима се скреће пажња на могућност обрушавања сњежних лавина на коловоз.

Због високих сметова и даље су непроходни регионални путеви Улог - Кланци и Јелашица - Миљевина.

Одрони су учестали, па се возачима скреће пажња да буду опрезни на путним правцима Бањалука - Теслић, Мркоњић Град - Црна Ријека, Карановац - Кнежево - Угар, Шипово - Стројице, Добро Поље - Миљевина - Брод на Дрини, Братунац - Скелани, Љубовијски мост - Дрињача, Шековићи - Цапарде, Бродар - Рудо, Вишеград - Вардиште и Рогатица - Устипрача.

На дијелу аутопута Градишка - Бањалука на снази је посебан режим одвијања саобраћаја због радова на инсталацији опреме на наплатној станици "Јакуповци" и обуке особља за рад на наплати путарине.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја тако да ће се повремене обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час и трајаће по 15 минута.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због деминирања долазиће до повремених получасовних обустава саобраћаја на регионалном путу од Шеварлија према Придјелу Горњем, на подручју града Добоја, од 8.00 до 16.00 часова, те на путном правцу Поље - Подновље, на локалитету Горњи Божиновци пет, од 9.00 до 15.00 часова.

Саобраћај је и даље обустављен у мјесту Вриоци, на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица, а возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

Због клизишта једном траком возила саобраћају на дионици магистралног пута Карановац - Угар, у мјесту Бочац, те регионалним путевима Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Из АМС подсјећају да је у употреби посебан број "возачке солидарности" 066/823-000 на који возачи могу да пошаљу СМС поруку и обавијесте дежурне раднике Информативно-диспечерског центра о ванредним застојима, саобраћајним незгодама или другим проблемима на путу.

Коментари / 0

Оставите коментар