Teretna vozila ne mogu preko Romanije

Zbog novih snježnih padavina preko Romanije ne mogu saobraćati šleperi i teretna vozila sa prikolicom, već se isključuju iz saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Republika Srpska 12.03.2015 | 09:27
Teretna vozila ne mogu preko Romanije

Za ostale kategorije vozila na ovom putnom pravcu i na ostalim dionicama koje vode preko planinskih prevoja obavezna je upotreba zimske opreme i maksimalno oprezna vožnja.

Na magistralnim putevima Vlasenica - Han Pijesak, preko Han Pogleda, i Tuzla - Zvornik preko Crnog vrha obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Iz AMS ističu da nove snježne padavine, koje su tokom noći evidentirane u planinskim predjelima, usporavaju i otežavaju saobraćaj.

Preko prevoja i na visoravnima na području donjeg Podrinja jak vjetar mjestimično izaziva pojavu smetova.

Zbog snijega na kolovozu otežano se saobraća na magistralnim putevima Kupres - Šuica i Priluka - Glamoč - Mlinište.

Na magistralnom putu Trnovo - Miljevina - Brod na Drini vozačima se skreće pažnja na mogućnost obrušavanja snježnih lavina na kolovoz.

Zbog visokih smetova i dalje su neprohodni regionalni putevi Ulog - Klanci i Jelašica - Miljevina.

Odroni su učestali, pa se vozačima skreće pažnja da budu oprezni na putnim pravcima Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac - Kneževo - Ugar, Šipovo - Strojice, Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Bratunac - Skelani, Ljubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Brodar - Rudo, Višegrad - Vardište i Rogatica - Ustiprača.

Na dijelu autoputa Gradiška - Banjaluka na snazi je poseban režim odvijanja saobraćaja zbog radova na instalaciji opreme na naplatnoj stanici "Jakupovci" i obuke osoblja za rad na naplati putarine.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog deminiranja dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu od Ševarlija prema Pridjelu Gornjem, na području grada Doboja, od 8.00 do 16.00 časova, te na putnom pravcu Polje - Podnovlje, na lokalitetu Gornji Božinovci pet, od 9.00 do 15.00 časova.

Saobraćaj je i dalje obustavljen u mjestu Vrioci, na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na dionici magistralnog puta Karanovac - Ugar, u mjestu Bočac, te regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz AMS podsjećaju da je u upotrebi poseban broj "vozačke solidarnosti" 066/823-000 na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu.

Komentari / 0

Ostavite komentar