Ко ће преузети кредит за мост у Чесми?

За изградњу моста у бањалучком насељу Чесма Влада Републике Српске није одобрила кредит од 1,9 милиона марака, рекао је Зоран Тегелтија, министар финансија Српске, коментаришући недавну изјаву градоначелника Слободана Гаврановића да је град добио такву понуду од Владе Републике Српске.

Република Српска 12.03.2015 | 08:32
Ко ће преузети кредит за мост у Чесми?

"Влада није одобрила никакво кредитно задужење граду Бањалука и град није тражио средства за кредитно задужење за изградњу моста у Чесми", рекао је Тегелтија и додао да одлуке о томе шта ће се градити, односно нешто финансирати из Фонда солидарности доноси Управни одбор Фонда солидарности.

Уједно је нагласио да ће се у наредном периоду видјети да ли ће бити донесена одлука о изградњи моста у Чесми из средстава Фонда солидарности.

Међутим, први човјек града је остао при својој ранијој изјави да је град добио понуду да се изјасни о кредиту.

"Град је добио писмени захтјев Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске да се изјасни, да преузме кредит за изградњу моста у Чесми. Кредитну линију Министарство је раније обећало, чак у октобру најавило да ће обезбиједити средства и започети радове. Град је доставио одговор и Министарству, али и Фонду солидарности и предсједници Владе Републике Српске писмо са јасним захтјевом за обезбјеђење средстава из Фонда солидарности у којем се налази и тај назначени износ", прокоментарисао је Гаврановић изјаву министра Тегелтије.

Додао је да му је нејасно како је министар финансија дао такву изјаву, те додао да он очигледно није упознат са документима које град упућује Влади и ресорним министарствима које од града траже таква изјашњења.

"Потпуно је јасно да смо добили захтјев од Министарства пољопривреде, да смо на њега одговорили, да смо спремни преузети кредит који су нам понудили, под условима који су понуђени. Овакву одлуку смо већ припремили за предстојећу сједницу Скупштине града", истакао је Гаврановић.

И док се надлежни "трве" због моста у Чесми, мјештани тог насеља и даље чекају на његову изградњу.

"Пут нам је у катастрофалном стању, немамо канализације, али мост је за већину грађана приоритет. Крајем марта очекујемо да буде одржан збор грађана како бисмо изнијели све те проблеме", рекао је један мјештанин.

Жути мост код "Инцела" који је оштећен у мајској поплави прошле године и сада је у употреби, али из безбједносних разлога треба да буде срушен.

Потврдили су то још у јуну градоначелник Сободан Гаврановић и Стево Мирјанић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, током обиласка оштећеног насипа на Врбањи.

Извор: Независне новине

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Љиљана

12.03.2015 07:38

Зна ли овај Тегелтија иста,мозда гдје зиви,колико кредита и коме даје од кога узима???Неко овдје лазе??!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

12.03.2015 08:21

Мало вам је будзет РС сто сав улозисте у Бањ Луку и Лактасе де и средства од Фонда солидарности улозите у Б Луку а ми цемо и Добоју да се тусимо кад падну кисе а сви добро знамо које и како био поплављем просли поплаву . Ја вас молим да се мало замислите па зар мислите да смо мо сви луди и да не видимо ста ви радите.

Name

сирогојно

12.03.2015 08:37

Ма и у том СНСДу је расуло, само РТРС ,Н. новине,Блиц, Прес, Глас не смију извјестават о том да не би на..бали..инаце у тим електронским и писаним медијима ми зивимо у благостању и једемо златним касикама...инаце смо на..бали у стварности тј.на јави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

12.03.2015 08:52

Погубљени у времену и простору!Таква нам је власт,такву су и земљу направили.Свак се брине само о свом џепу,а народ не мора ни постојати.Чуј,да на данашњем времену нема моста цијело насеље!Вратиће нас у праисторијско доба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мука

12.03.2015 09:02

Јадни сте цијелу своју владавину радите за себе и шкртарите на пропалом народу који муку мучи да преживи трио голготу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

12.03.2015 09:05

ПА ЈЕЛ МОГУЋЕ ДА НАРОД ВЈЕРУЈЕ ОВИМ ЉУДИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ништа не контам

12.03.2015 09:36

Чекајте не контам, Фонд солидарности и новац у том фонду је новац који смо сви прикупљали, звали 1458, ко је могао уплатио је колико је имао, многи људи из дијаспоре, правна лица итд. све да се помогне несрећним људима!? Како се сада тај новац може да пласира као кредит? Не разумијем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

чесма

12.03.2015 10:42

Пошаљи те га Муји Чизми рахметли , можда он вам то врати. Имао је мајдан са шљунком и кућу у Чесми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања

12.03.2015 13:51

А мостови спајају људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браиндамагед

12.03.2015 14:12

Ма ко ј..е Цесму, дај кредит Пингвину за инвестицију у сампите и кремпите да се задригли бањолуцки политицари и ови јапији сто су позапосљавани по дрзавним слузбама и министарствима и глуме елиту, а оцеви им јос јуце из опанака поискакали имају гдје сладити муком народном, биједи мозе и скела ко прије двјесто година и то само зими, љети нек прпливају, здравије им је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићо

12.03.2015 14:24

Преузеће га Мићо Мићић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан.бл

12.03.2015 15:37

Цуј науцнике о цему се они свадјају... Као да они плацају из свог дзепа . Ко год преузме, зна се . Платице јадни народ. Као и све сто је плацао до сад.

ОДГОВОРИТЕ