ЛШ: Херојски! ПСЖ с играчем мање избацио Челси!

Фудбалери Пари Сен Жермена успели су да победе Челси, себе и судијску неправду, те елиминишу "плавце" у осмини финала Лиге шампиона! Парижани су у реваншу у Лондону, после продужетака, одиграли 2:2, и тако због правила већег броја голова у гостима, а укупним резултатом 3:3 прошли у наредну рунду такмичења.

Фудбал 11.03.2015 | 23:35
ЛШ: Херојски! ПСЖ с играчем мање избацио Челси!

Пари Сен Жермен је трпео доста неправди, дошао после 90 минута до истог резултата којим је сусрет у Француској завршен (1:1), а замало је сам себе на крају победио. Ипак, Силва је главом поравнао и тако шокирао Лондон.

Арбитар Бјорн Кујперс је одлукама изменио ток утакмице. Холанђанин је у 31. минуту престрого искључио Златана Ибрахимовића, а онда није уделио црвени картон Дијего Кошти којије користио сваки секунд да одигра прљаво против "светаца".

Пари Сен Жермену је било јасно да од старта мора вршити притисак на противника, јер му је био потребан гол, тако да је држао лопту, али у уводних десет минута није успео да упути ударац, иако је у једној прилици Тери пресекао пас Вератија за Каванија после којег је могло можда да дође до промене резултата.

Јасна је била политика Челсија - изабраници Жозеа Муриња гледали су да не испадају из концепта који им је задат пре утакмице (неке врсте зонске одбране, ако се то тако може назвати), јер би тако одбрана остала рањива против јаке офанзиве "светаца", па зато није ни виђен неки озбиљан напад од стране домаће екипе у првих 18 минута.

"Плавци" су схватили да ће имати све веће бреме уколико буду гледали само на дефанзиву, тако да су се ослободили и покушали у два наврата преко контри да угрозе Сиригуа, док је у завршницама акција увек нешто фалило, али и после пола сата је резултат одговарао Челсију.

У 32. минуту долази до ситуације која је знантно отежала наставак утакмице за Пари Сен Жермен, јер је арбитар сусрета Бјорн Кујперс доделио директан црвени картон Златану Ибрахимовић. Швеђанин је близу шеснаестерца Челсија уклизао у исто време као и Оскар, али је бразилски фудбалер брже стигао до лопте, па је Ибра заслужио жути, али по општем мишљењу, сигурно не искључење.

Златан Ибрахимовић зарадио је неоправдано искључење на сусрету са Челсијем, па је изједначио рекорд у Лиги шампиона сакупивши четири црвена картона - колико има и легендарни Едгар Давидс. Интересантно је да су обојица играли за исте клубове, Ајакс, Јуве, Милан, Интер и Барсу.

Уследио је први ударац на гол домаћег колектива када је Оскар тукао са десне стране казненог простора, али је Салваторе Сиригу био на месту. До полувремена није било узбуђења, што је свакако више ишло на руку Челсија.

На старту другог дела игре, Мурињо је у игру увео Вилијана уместо Оскара, а он је одмах створио две пристојне прилике, док је Челси сакупио шест удараца ка голу, али ниједна није била превише опасна да би "мирисала" на погодак.

Онда се у 57. минуту заћутала домаћа публика на "Стамфорд бриџу", јер је Верати прелепим потезом избацио два играча Челсија, повукао лопту неких 15 метара, а онда је убацио у простор Каванију који је избегао офсајд, обишао Куртоу, али је изгубио баланс и са леве стране погодио ближу стативу.

Храбри Парижани су нападали и са играчем мање, стварали прилике, али су Матић и Ивановић, комбинацијом среће и знања, отклањали опасност, а у 70. минуту се могло рећи да је гостујући тим имао сасвим довољно прилика да дође до гола.

Ако је Ибрахимовић добио црвени картон, онда га је поштено заслужио и Дијего Кошта у 73. минуту када је непорезно, са леђа, стартовао на Тијага Силву. Судија је све то лепо видео, а онда му је дао жути, као и Луизу који се бунио, а онда су играчи париског тима окружили судију и са разлогом протествовали.

Челси је у 81. минуту извео трећи корнер после којег је дошао у вођство. Реаговао је Пасторе у шеснаестерцу, али недовољно, јер је Тери са пет метара вратио лопту главом до Дијега Коште који је неспретно реаговао, али таквим потезом омогућио Кејхилу да са непосредне близине нанишани и погоди мрежу гостију.

Ако је шта било поштено, онда је то поравнање Пари Сен Жермена који је и са играчем мање био више него достојан противник. Лавеци, који је у игру ушао у 83. минуту, 180 секунди касније је извео корнер којим је пронашао Давида Луиза, а бивши играч управо Челсија, побегао је Банету и главом закуцао лопту под пречку.

Сви су на стадиону били на ногама, али је резултат остао 1:1, тако да је судија звиждуком означио почетак поруџетака.

Успоставио је Пари Сен Жермен равнотежу, али је онда капитен Силве урадио нешто што нико није очекивао, јер је у ваздушном дуелу у шеснаестерцу играо руком, без икакве потребе, и тако скривио једанаестерац. Бразилац се није много бунио, јер је схватио шта је учинио, а онда је Азар у 96. минуту био сигуран са беле тачке.

Прекиди су били рудници богатства за гостујућу екипу, јер је Челси морао увек да страхује када скриви фаул или избаци лопту у корнер. Тијаго Силва је у 114. минуту показао да је прави лидер пошто се искупио за своју грешку и поравнао резултат који је лондонски тим гурнуо на корак од елиминације.

Куртоа је сјајно реаговао код првог корнера, али након што је избацио лопту на другу, леву страну, Мота је погодио Бразилца у главу који је лепо лобовао и погодио горњи леви угао за 2:2!

Храбри ПСЖ је на крају успео да сачува, за себе, позитиван резултат и тако изненади лондонску публику и европску јавност која је очекивала пролаз Челсија. Матић је у 84. минуту изашао из игре, док је Ивановић одиграо целу утакмицу укључујући и продужетке, али ће морати да сачека нову сезону како би поново играо елитно такмичење Европе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Луда Милојка

12.03.2015 10:08

БН најбољи сте псг победио челси,каква утакмица 6:0 за псг пха

ОДГОВОРИТЕ