LŠ: Herojski! PSŽ s igračem manje izbacio Čelsi!

Fudbaleri Pari Sen Žermena uspeli su da pobede Čelsi, sebe i sudijsku nepravdu, te eliminišu "plavce" u osmini finala Lige šampiona! Parižani su u revanšu u Londonu, posle produžetaka, odigrali 2:2, i tako zbog pravila većeg broja golova u gostima, a ukupnim rezultatom 3:3 prošli u narednu rundu takmičenja.

Fudbal 11.03.2015 | 23:35
LŠ: Herojski! PSŽ s igračem manje izbacio Čelsi!

Pari Sen Žermen je trpeo dosta nepravdi, došao posle 90 minuta do istog rezultata kojim je susret u Francuskoj završen (1:1), a zamalo je sam sebe na kraju pobedio. Ipak, Silva je glavom poravnao i tako šokirao London.

Arbitar Bjorn Kujpers je odlukama izmenio tok utakmice. Holanđanin je u 31. minutu prestrogo isključio Zlatana Ibrahimovića, a onda nije udelio crveni karton Dijego Košti kojije koristio svaki sekund da odigra prljavo protiv "svetaca".

Pari Sen Žermenu je bilo jasno da od starta mora vršiti pritisak na protivnika, jer mu je bio potreban gol, tako da je držao loptu, ali u uvodnih deset minuta nije uspeo da uputi udarac, iako je u jednoj prilici Teri presekao pas Veratija za Kavanija posle kojeg je moglo možda da dođe do promene rezultata.

Jasna je bila politika Čelsija - izabranici Žozea Murinja gledali su da ne ispadaju iz koncepta koji im je zadat pre utakmice (neke vrste zonske odbrane, ako se to tako može nazvati), jer bi tako odbrana ostala ranjiva protiv jake ofanzive "svetaca", pa zato nije ni viđen neki ozbiljan napad od strane domaće ekipe u prvih 18 minuta.

"Plavci" su shvatili da će imati sve veće breme ukoliko budu gledali samo na defanzivu, tako da su se oslobodili i pokušali u dva navrata preko kontri da ugroze Sirigua, dok je u završnicama akcija uvek nešto falilo, ali i posle pola sata je rezultat odgovarao Čelsiju.

U 32. minutu dolazi do situacije koja je znantno otežala nastavak utakmice za Pari Sen Žermen, jer je arbitar susreta Bjorn Kujpers dodelio direktan crveni karton Zlatanu Ibrahimović. Šveđanin je blizu šesnaesterca Čelsija uklizao u isto vreme kao i Oskar, ali je brazilski fudbaler brže stigao do lopte, pa je Ibra zaslužio žuti, ali po opštem mišljenju, sigurno ne isključenje.

Zlatan Ibrahimović zaradio je neopravdano isključenje na susretu sa Čelsijem, pa je izjednačio rekord u Ligi šampiona sakupivši četiri crvena kartona - koliko ima i legendarni Edgar Davids. Interesantno je da su obojica igrali za iste klubove, Ajaks, Juve, Milan, Inter i Barsu.

Usledio je prvi udarac na gol domaćeg kolektiva kada je Oskar tukao sa desne strane kaznenog prostora, ali je Salvatore Sirigu bio na mestu. Do poluvremena nije bilo uzbuđenja, što je svakako više išlo na ruku Čelsija.

Na startu drugog dela igre, Murinjo je u igru uveo Vilijana umesto Oskara, a on je odmah stvorio dve pristojne prilike, dok je Čelsi sakupio šest udaraca ka golu, ali nijedna nije bila previše opasna da bi "mirisala" na pogodak.

Onda se u 57. minutu zaćutala domaća publika na "Stamford bridžu", jer je Verati prelepim potezom izbacio dva igrača Čelsija, povukao loptu nekih 15 metara, a onda je ubacio u prostor Kavaniju koji je izbegao ofsajd, obišao Kurtou, ali je izgubio balans i sa leve strane pogodio bližu stativu.

Hrabri Parižani su napadali i sa igračem manje, stvarali prilike, ali su Matić i Ivanović, kombinacijom sreće i znanja, otklanjali opasnost, a u 70. minutu se moglo reći da je gostujući tim imao sasvim dovoljno prilika da dođe do gola.

Ako je Ibrahimović dobio crveni karton, onda ga je pošteno zaslužio i Dijego Košta u 73. minutu kada je neporezno, sa leđa, startovao na Tijaga Silvu. Sudija je sve to lepo video, a onda mu je dao žuti, kao i Luizu koji se bunio, a onda su igrači pariskog tima okružili sudiju i sa razlogom protestvovali.

Čelsi je u 81. minutu izveo treći korner posle kojeg je došao u vođstvo. Reagovao je Pastore u šesnaestercu, ali nedovoljno, jer je Teri sa pet metara vratio loptu glavom do Dijega Košte koji je nespretno reagovao, ali takvim potezom omogućio Kejhilu da sa neposredne blizine nanišani i pogodi mrežu gostiju.

Ako je šta bilo pošteno, onda je to poravnanje Pari Sen Žermena koji je i sa igračem manje bio više nego dostojan protivnik. Laveci, koji je u igru ušao u 83. minutu, 180 sekundi kasnije je izveo korner kojim je pronašao Davida Luiza, a bivši igrač upravo Čelsija, pobegao je Banetu i glavom zakucao loptu pod prečku.

Svi su na stadionu bili na nogama, ali je rezultat ostao 1:1, tako da je sudija zviždukom označio početak porudžetaka.

Uspostavio je Pari Sen Žermen ravnotežu, ali je onda kapiten Silve uradio nešto što niko nije očekivao, jer je u vazdušnom duelu u šesnaestercu igrao rukom, bez ikakve potrebe, i tako skrivio jedanaesterac. Brazilac se nije mnogo bunio, jer je shvatio šta je učinio, a onda je Azar u 96. minutu bio siguran sa bele tačke.

Prekidi su bili rudnici bogatstva za gostujuću ekipu, jer je Čelsi morao uvek da strahuje kada skrivi faul ili izbaci loptu u korner. Tijago Silva je u 114. minutu pokazao da je pravi lider pošto se iskupio za svoju grešku i poravnao rezultat koji je londonski tim gurnuo na korak od eliminacije.

Kurtoa je sjajno reagovao kod prvog kornera, ali nakon što je izbacio loptu na drugu, levu stranu, Mota je pogodio Brazilca u glavu koji je lepo lobovao i pogodio gornji levi ugao za 2:2!

Hrabri PSŽ je na kraju uspeo da sačuva, za sebe, pozitivan rezultat i tako iznenadi londonsku publiku i evropsku javnost koja je očekivala prolaz Čelsija. Matić je u 84. minutu izašao iz igre, dok je Ivanović odigrao celu utakmicu uključujući i produžetke, ali će morati da sačeka novu sezonu kako bi ponovo igrao elitno takmičenje Evrope.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Luda Milojka

12.03.2015 10:08

BN najbolji ste psg pobedio čelsi,kakva utakmica 6:0 za psg pha

ODGOVORITE