ЛШ: Бајернова седмица за 1/4-финале!

Фудбалерима Бајерна мало ко може да парира када се игра 11 на 11, а када ривал остане са десеторицом на самом почетку, прође као Шахтјор у реваншу осмине финала Лиге шампиона - 7:0 (2:0). У рапсодији немачког првака погађали су Милер (два пута), Боатенг, Рибери, Бадштубер, Левандовски и Геце, па су се Баварци рекордан 14. пут пласирали у четвртфинале, што нико пре њих није успео.

Фудбал 11.03.2015 | 23:20
ЛШ: Бајернова седмица за 1/4-финале!

Први меч у Лавову (у Доњецку се не игра због ратног стања у Украјини) завршен је без голова, никада у нокаут фази обе утакмице нису завршене 0:0, а да се то неће догодити ни у Минхену било је јасно још у уводним тренуцима.

Већ у трећем минуту одређен је ток борбе за четвртфинале, пошто је акција Робена и Риберија завршена је тако што је Кучер са леђа оборио Гецеа, скривио пенал, добио директан црвени картон и постао рекордер као најбрже искључен играч у историји елитног такмичења. Одговорност је преузео Томас Милер и хладнокрвно погодио леви угао за 1:0.

Бајерн је наставио са налетима на крилима вођства и два пута запретио преко Робена, док је тренер Шахтјора Мирчеа Луческу морао да реагује и уведе Кривцова уместо Тајсона како би "закрпио" рупу у одбрани насталу искључењем. Брзоноги Холанђанин и даље је диктирао ритам игре домаћег тима, волеј у 15. минуту му је изблокиран, а Левандовског је статива спречила да се упише у стрелце.

Средином првог полувремена и Пеп Гвардиола је направио принудну измену, па је увео младог Родеа уместо Робена који је желео да настави меч, али шпански стручњак није желео да ризикује иако повреда није била озбиљније природе. Низали су се напади Бавараца, Пјатов је укротио ударце Алабе и Милера, али је био немоћан у 34. минуту.

Геце је центрирао са десног крила и створио гужву из које је голман гостију зауставио и шут Левандовског, а лопта се одбила до Жерома Боатенга коме није било тешко да затресе мрежу за 2:0.

До краја полувремена је мало недостајало да се Милер други пут упише у стрелце, а свега четири минута игре у наставку било је довољно Риберију да увећа предност на 3:0. Француски крилни нападач најпре је одиграо дупли пас са Гецеом, затим са Алабом, прошетао се кроз одбрану Шахтјора и искоса са леве стране погодио даљи угао.

Није тај резултат дуго писао на семафору, јер је Рибери три минута после поготка још једном потврдио колико је брз, спречио да лопта напусти терен и центрирао, Пјатов је отишао у празно, те је Милеру остало само да постигне 26. гол у Лиги шампиона и изједначи се Мариом Гомезом који је до сада био најбољи немачки стрелац у елитном такмичењу.

Питање победника одавно је било познато и било је простора да бројчано јачи Баварци "петардом" почасте ривала - Рафиња је идеално центрирао са десне стране, а Бадштубер главом од стативе послао лопту иза леђа Пјатова за првенац у Лиги шампиона.

Гигант из Минхена није имао намеру да се заустави, већ да слави што убедљивије, за шта се побринуо Швајнштајгер који је фантастично са своје половине избацио Левандовског, а пољски нападач је умакао чуварима и погодио доњи леви угао за 6:0. Рапсодија немачког првака није могла да протекне без конкретног учинка Марија Гецеа који је у самом финишу искоса са леве стране матирао Пјатова ударцем у ближи угао и ставио тачку - 7:0.

Игра бројева
Шахтјор је прва екипа у историји Лиге шампиона која је успела и да победи и да изгуби са 7:0 у једној сезони.

Бајерн је четврти пут постигао седам погодака на једном мечу Лиге шампиона, а ниједан други клуб то није успео више од једном.

Бајерн се 14. пут пласирао у четвртфинале, што је рекорд. Иза су Реал и Манчестер јунајтед са по 13 четвртфинала.

Томас Милер је са 26 голова изједначио рекорд Марија Гомеза као најбољи немачки стрелац у Лиги шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар