LŠ: Bajernova sedmica za 1/4-finale!

Fudbalerima Bajerna malo ko može da parira kada se igra 11 na 11, a kada rival ostane sa desetoricom na samom početku, prođe kao Šahtjor u revanšu osmine finala Lige šampiona - 7:0 (2:0). U rapsodiji nemačkog prvaka pogađali su Miler (dva puta), Boateng, Riberi, Badštuber, Levandovski i Gece, pa su se Bavarci rekordan 14. put plasirali u četvrtfinale, što niko pre njih nije uspeo.

Fudbal 11.03.2015 | 23:20
LŠ: Bajernova sedmica za 1/4-finale!

Prvi meč u Lavovu (u Donjecku se ne igra zbog ratnog stanja u Ukrajini) završen je bez golova, nikada u nokaut fazi obe utakmice nisu završene 0:0, a da se to neće dogoditi ni u Minhenu bilo je jasno još u uvodnim trenucima.

Već u trećem minutu određen je tok borbe za četvrtfinale, pošto je akcija Robena i Riberija završena je tako što je Kučer sa leđa oborio Gecea, skrivio penal, dobio direktan crveni karton i postao rekorder kao najbrže isključen igrač u istoriji elitnog takmičenja. Odgovornost je preuzeo Tomas Miler i hladnokrvno pogodio levi ugao za 1:0.

Bajern je nastavio sa naletima na krilima vođstva i dva puta zapretio preko Robena, dok je trener Šahtjora Mirčea Lučesku morao da reaguje i uvede Krivcova umesto Tajsona kako bi "zakrpio" rupu u odbrani nastalu isključenjem. Brzonogi Holanđanin i dalje je diktirao ritam igre domaćeg tima, volej u 15. minutu mu je izblokiran, a Levandovskog je stativa sprečila da se upiše u strelce.

Sredinom prvog poluvremena i Pep Gvardiola je napravio prinudnu izmenu, pa je uveo mladog Rodea umesto Robena koji je želeo da nastavi meč, ali španski stručnjak nije želeo da rizikuje iako povreda nije bila ozbiljnije prirode. Nizali su se napadi Bavaraca, Pjatov je ukrotio udarce Alabe i Milera, ali je bio nemoćan u 34. minutu.

Gece je centrirao sa desnog krila i stvorio gužvu iz koje je golman gostiju zaustavio i šut Levandovskog, a lopta se odbila do Žeroma Boatenga kome nije bilo teško da zatrese mrežu za 2:0.

Do kraja poluvremena je malo nedostajalo da se Miler drugi put upiše u strelce, a svega četiri minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Riberiju da uveća prednost na 3:0. Francuski krilni napadač najpre je odigrao dupli pas sa Geceom, zatim sa Alabom, prošetao se kroz odbranu Šahtjora i iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao.

Nije taj rezultat dugo pisao na semaforu, jer je Riberi tri minuta posle pogotka još jednom potvrdio koliko je brz, sprečio da lopta napusti teren i centrirao, Pjatov je otišao u prazno, te je Mileru ostalo samo da postigne 26. gol u Ligi šampiona i izjednači se Mariom Gomezom koji je do sada bio najbolji nemački strelac u elitnom takmičenju.

Pitanje pobednika odavno je bilo poznato i bilo je prostora da brojčano jači Bavarci "petardom" počaste rivala - Rafinja je idealno centrirao sa desne strane, a Badštuber glavom od stative poslao loptu iza leđa Pjatova za prvenac u Ligi šampiona.

Gigant iz Minhena nije imao nameru da se zaustavi, već da slavi što ubedljivije, za šta se pobrinuo Švajnštajger koji je fantastično sa svoje polovine izbacio Levandovskog, a poljski napadač je umakao čuvarima i pogodio donji levi ugao za 6:0. Rapsodija nemačkog prvaka nije mogla da protekne bez konkretnog učinka Marija Gecea koji je u samom finišu iskosa sa leve strane matirao Pjatova udarcem u bliži ugao i stavio tačku - 7:0.

Igra brojeva
Šahtjor je prva ekipa u istoriji Lige šampiona koja je uspela i da pobedi i da izgubi sa 7:0 u jednoj sezoni.

Bajern je četvrti put postigao sedam pogodaka na jednom meču Lige šampiona, a nijedan drugi klub to nije uspeo više od jednom.

Bajern se 14. put plasirao u četvrtfinale, što je rekord. Iza su Real i Mančester junajted sa po 13 četvrtfinala.

Tomas Miler je sa 26 golova izjednačio rekord Marija Gomeza kao najbolji nemački strelac u Ligi šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar