Црно-бијели спектакл: Сале опет ''решетао'', Дуле опет ''давио''!

Фестивал љубави према Партизану у хали Пионир. Селектор Александар Ђорђевић заиграо уз Сашу Даниловића и показао да и даље има "меку" руку. Велики број гостију у крцатој дворани.

Кошарка 11.03.2015 | 22:00
Црно-бијели спектакл: Сале опет ''решетао'', Дуле опет ''давио''!

Први пут од 2002. и прославе десетогодишњице освајања титуле првака Европе, КК Партизан самостално је организовао ревијалну утакмицу - на иницијативу групе навијача "Гробари за нас".

У међувремену су се спектакуларно опраштали Александар Ђорђевић и Душан Кецман, али никада до вечерас Пионир није окупио само оне са црно-белом бојом крај срца.

Вођени жељом да конкретно помогну клубу, куповином улазница од 500, 600, 1.000 и 1.500 динара, навијачи су у среду испунили дворану, а позиву су се одазвали сви активни и бивши играчи који су и обећали.

После много времена, навијачи Партизана могли су да виде у црно-белом дресу председника клуба Предрага Даниловића, селектора Србије и стрелца историјске - шампионске тројке Сашу Ђорђевића и многе друге.

Највећи аплауз ипак је добио Душко Вујошевић, који је тренер једног тима, док је Влада Јовановић сео на клупу другог. Утакмица је почела мало пре 20.00 часова, а излазак играча пратила је бука са трибина и музика групе ЈНА са разгласа.

Дуго најављивани меч, од којег Партизан очекује приход од неколико десетина хиљада евра, окупио је у "Пиониру" и легенде клуба које нису истрчале на терен - Предрага Дробњака, Мићу Берића, Жељка Ребрачу и друге, а ту су и гости из црно-беле фамилије који су се такмичили у другим спортовима - фудбалери Момчило Моца Вукотић, Ниша Савељић, рукометаши Неђа Јовановић и Влада Мандић.

Сви су дочекани гласним аплаузом, осим руководиоца Фудбалског клуба Партизан - председника Зорана Поповића и потпредседника Љубише Тумбаковића. Они су дочекани звиждуцима и повицима "Управа напоље".

За разлику од представника врхушке клуба, фудбалерима првог тима Партизана и тренеру Марку Николићу упућени су бурни аплаузи у трећој четвртини, када су Саша Илић и другови устали на скандирање: "Хоћемо титулу".

Чим се утихнуо тај апел Гробара, прешло се на песму новијег датума, посвећену капитену ФК Партизан и живој легенди клуба: "Ја бих да певам још мало, јер је Сале само један".

Празник кошарке и фестивал љубави према Партизану, нажалост ипак није могао да прође без прозивки, погрда и увреда упућених "вечитом" ривалу - Црвеној звезди.

У белом тиму, који са клупе води Душко Вујошевић, од првог минута заиграо је нови плејмејкер Партизана Американац Џош Акојон, коме је то премијерни наступ пред београдском публиком.

Утакмица се игра у ритму уобичајеном за сличне мечеве, а разлика у спреми између активних и бивших играча је очекивано видљива на први поглед. "Пензионери" који су показали да су и даље у солидној форми су Душан Кецман, Владо Шћепановић, Дејан Томашевић и Дејан Милојевић. Горан Грбовић је показао жељу, али је имао убедљиво најтежи задатак - да сачува Сашу Павловића.

Даниловић и Ђорђевић су заиграли под вођством Јовановића и Драгана Тодорића (обукао дрес Саше Илића са бројем "22") и симболично су ушли заједно у петом минуту, као некадашњи бековски тандем Партизана и репрезентације.

Селектор Ђорђевић је очекивано изгубио на брзини у односу на играчке дане и (исто тако очекивано) добио и неколико килограма.

Актуелни првотимци равномерно су распоређени у два тима. Осморица су у "црном" тиму код Јовановића и Тодорића, а осморица, плус Петар Божић у екипи Душка Вујошевића, док утакмицу суде бивши интернационалци Вуковић, Димитријевић и Милојковић.

На полувремену, црни тим је водио 64:50, а у паузама између сваке четвртине наступио је неко од гостију. После првих десет минута, поп бенд Неверне бебе - познат по баладама - извео је једну од својих ипак малобројних "брзих" песама: "Погледај у небо".

На полувремену је наступио и бубњар Драгољуб Ђуричић, а у исто време су и представљени и бивши играчи који нису наступили. Част да буде последњи прозван и да добије највећи аплауз припала је Мирославу Мићи Берићу. Након тога, песму "И кад не будеш први ти", отпевао је фолк певач Марко Булат.

Посебну најаву са разгласа добио је и Жарко Паспаљ, чије име се три пута заорило Пиониром. Сва три пута публика је реаговала још гласнијим овацијама.

Испред ВИП реда крај аут линије целом дужином била је развијена застава "За друге се навија - Партизан се воли". Почетком треће четвртине, одата је пошта једном од кошаркаша Партизана, чија се трагична смрт обележава сваке године у децембру. Наравно, реч је о Харису Бркићу, сјајном беку убијеном после тренинга, на паркингу Пионира, 15. децембра 2000.

У тим моментима, спонтано се заорило двораном: "Отиш'о си Харисе, остала је туга, увек ће те волети Гробари са југа".

Трећа четвртина завршена је убедљивим вођством црног тима, које је добрим делом било условљено шутерским расположењем.

Мрежица коша белог тима није мировала од тренутка када су Саша Павловић, Драган Милосављевић, Милан Мачван и Александар Ђорђевић (преко руку Акојона) везали шест тројки у три-четири минута.

Занимљиво је да ће Ђорђевић отворио ту серију, а да је у последњем минуту треће четвртине, поенима Веселина Петровића, пукла и "стотка".

Победио је црни тим, 114:111 (64:50). Бели тим је, уз очигледно опуштање победника, успео на крају да избори частан пораз, а последњи тренуци заиста лепе кошаркашке представе протекли су у знаку Еда Мурића и Јаниса Кузелоглуа, који су извели два спектакуларна "алеј-уп" закуцавања.

На крају вечери, Бане МВП и Гру отпевали су песму посвећену Партизану, а крај програма означио је бенд ЈНА, песмом "Добро памтим све".

Сви који су учествовали у црно-белој ревији напустили су дворану испуњених срца, а успех акције огледаће се и у чињеници да су сви који су дошли (и они који су купили карту, а нису били у хали) конкретно помогли клубу који им је претходних година и деценија донео и доноси много радости.

Састави:

Бели тим: Миленко Тепић, Небојша Зоркић, Михајло Андрић, Едо Мурић, Петар Божић, Владо Шћепановић, Вања Маринковић, Ненад Чанак, Горан Грбовић, Немања Безбрадица, Никола Милутинов, Јанис Кузелоглу, Владимир Драгутиновић, Дејан Томашевић, Џош Акојон.

Стручни штаб Бели тим: Душко Вујошевић и Жарко Стијовић

Црни тим: Борис Дало, Вуле Авдаловић, Александар Павловић, Драган Милосављевић, Веселин Петровић, Душан Кецман, Андреја Милутиновић, Дејан Милојевић, Александар Чубрило, Милан Мачван, Божо Ђумић, Милош Глишић, Петар Аранитовић, Мирослав Радошевић, Александар Ђорђевић.

Стручни штаб Црни тим: Владимир Јовановић и Драган Тодорић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црно бели свет

12.03.2015 06:27

За последњих 40 година све што је лијепо у нашој кошарци створено је и дошло из Партизана. Свјетске, олимпијске и европске медаље, у свим категоријама. Зато, хвала Партизану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

12.03.2015 11:55

Само Гробари воле други навијају! Хвала за спектакл

ОДГОВОРИТЕ