Куп БиХ, 1/4-финале: Велика побједа Борца, буран мостарски дерби!

Два прекида због навијачких испада, четири гола и реми Зрињског и Вележа (2:2) обиљежили су дерби Мостара у оквиру четвртфинала Купа Босне и Херцеговине. Широки Бријег "осигурао" полуфинале, "егал" у Градачцу. Сарајево-Борац 1:2.

Фудбал 11.03.2015 | 22:20
Куп БиХ, 1/4-финале: Велика побједа Борца, буран мостарски дерби!

Пред око 3.000 гледалаца на стадиону "Под Бијелим бријегом", Зрињски је био бољи ривал против Вележа у мостарском дербију, али није стекао предност пред реванш у Врапчићима за недјељу дана - 2:2 (1:1).

"Племићи" су силовито кренули на почетку меча и већ у 11. минуту погодили оквир гола послије слободног ударца Пере Стојкића са ивице казненог простора, али је статива спасила "рођене".

Међутим, спаса није било само шест минута касније кад је актуелни првак БиХ стигао до предности захваљујући Крешимиру Кордићу. Послије одличне асистенције Стојкића, Кордић се нашао "очи у очи" са голманом Аднаном Бобићем и искоса са десне стране погодио за вођство домаћина - 1:0.

Убрзо послије вођства Зрињског дошло је до прекида утакмице коју су изазвали навијачи - овог пута, присталице Вележа су бацале бакље, каменице и друге предмете, а узвратили домаћи "Ултраси", па је бањалучки судија Огњен Ваљић на кратко прекинуо меч.

Овај прекид више је пријао тиму Недима Јусуфбеговића, који је до изједначења стигао у 30. минуту из једанаестерца. Даниел Граовац је у шеснаестерцу оборио Дејана Јанковића, а арбитар Ваљић послије асистирања помоћника показао на бијелу тачку. Сигуран реализатор за Вележ био је Анел Хебибовић - 1:1.

У 42. минуту, Ваљић је досудио пенал и за Зрињски након што је оборен Кордић, а исти играч је преузео одговорност и погодио - стативу! С тим резултатом 1:1 се отишло на одмор.

Већ на почетку другог полувремена догодио се нови прекид у режији навијача Зрињског, који су бацилли топовски удар близу помоћника Огњена Ваљића, па је бањалучки арбитар на неколико минута поново прекинуо меч.

У наставку се ништа посебно није догађало на терену до новог поготка Зрињског у 66. минуту. Стојкић је био стријелац натрчавши на једну повратну лопту - 2:1.

Само пет минута касније, Вележ је поново изједначио и опет је мрежу Ратка Дујковића погодио Хебибовић. Прошао је нападач "рођених" по лијевој страни и погодио гол уз малу помоћ стативе - 2:2.

У посљедњих 15-ак минута тренер "племића" Мишо Крстичевић је све карте бацио у напад, играо је са тројицом играча у навали пошто је увео и Стеву Николића, али ни он, одмах што је ушао, али ни Кордић у 88. минуту нису успјели да поново матирају голмана Бобића.

ШИРОКИ БРИЈЕГ ЗАКОРАЧИО У ПОЛУФИНАЛЕ

Лидер на табели Премијер лиге БиХ, Широки Бријег је практично осигурао пласман у полуфинале Купа БиХ пошто је славио убједљиву побједу у Великој Обарској над екипом Младости (1:3).

Већ на самом почетку, у седмом минуту, гости са "Пецаре" су преко Звонимира Кожуља повели против домаћег састава који предводи тренер Славољуб Бубања.

Домаћин је до одласка на одмор створио одличну шансу за егал, али је послије шута Мирослава Јевтића у 32. минуту лопта погодила пречку!

У финишу првог дијела, тачније у 42. минуту екипа Славена Мусе је повисила вођство голом Горана Закарића и практично осигурала пласман међу четири тима најмасовнијег такмичења.

Трагичар утакмице свакако је био Јевтић јер је постигао аутогол у наставку, да би почасни погодак за тим из Семберије постигао Милан Перић из пенала у 77. минуту.

ОДЛУКА НА "ОТОЦИ"

У трећем сусрету четвртфинала најмасовнијег такмичења на "Бањи Илиџи" у Градачцу задовољнији могу бити гостујући играчи сарајевског Олимпика који су против Звијезде одиграли неријешено 1:1.

Домаћи тим је повео голом Елдина Фачића у 58. минуту, али је у финишу утакмице изједначење "вуковима" и малу предност пред реванш за недељу дана на "Отоци" осигурао Јадранко Богичевић. (1:1).

Велико изненађење приредили су фудбалери Борца побједом против Сарајева у гостима 2:1 у првом мечу четвртфинала Купа Босне и Херцеговине.
Пред полазак у Сарајево у уторак тек двије ТВ екипе испратиле су Борац на меч са финансијски и играчки најмоћнијом екипом у Босни и Херцеговини.

Играчи су углавном говорили како би били презадовољни и ремијем пошто је реванш на Градском стадиону. Ипак десило се супротно Борац је побиједио у гостима и крупним корацима иде ка полуфиналу.

Тим Мехе Кодре имао је више од игре и више шанси од гостију, али су играчи Борца мудро играли и шансе које су им се указивале користи на најбољи могући начин.

Јоцо Стокић истакао се асистенцијама, а голове су постигли Јевтић и Субић.

Први гол на мечу постигао је Јевтић главом у 36. минуту на асистенцију Јоце Стокића. Био је то први ударац гостију у оквир гола Сарајева.

Домаћин је послије 10 минута игре у другом полувремену дошао до изједначења. Стријелац Окић, након асистенције Велскоског.

Борац је до новог вођства дошао голом Александра Субића у 69. минуту. Поново је асистент Јоцо Стокић.

Други ударац Бањалучана у оквир гола и други погодак!

У 90. минуту судија Чуић свира пенал за Сарајево. Ипак након асистенције помоћника, промијенио је одлуку. У нападу прије спорне ситуације Окић промашио празан гол.

КУП БИХ: ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Зрињски - Вележ 2:2 (1:1)

/Кордић 17, Стојкић 66 - Хебибовић пен 30, 70/

Младост - Широки Бријег 1:3 (0:2)

/Перић 77 пен - Кожуљ 7, Закарић 43, Јевтић аутогол 64/

Звијезда - Олимпик 1:1 (0:0)

/Фачић 58 - Богичевић 82/

Сарајево- Борац 1:2

/Окић 56- Јевтић 37, Субић 69/

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бањалука

11.03.2015 23:30

Твоји су синови са тобом одрасли за тебе живе. Мени су причали да ти си најбољи да ти се диве .... тооооооо Борац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залуд

11.03.2015 23:51

Залуд Туркисх, залуд Тан, сломи Додик Техеран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

11.03.2015 23:53

Не помажу милиони, ни турски авиони, ..баше вас српски шампиони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво момци

12.03.2015 00:28

Сад је на нама да напунимо стадион и запјевамо из свег срца сложно...

ОДГОВОРИТЕ