Пао са љестава и погинуо

Тијело Вукашина Симића (59) из мјеста Појезина, општина Дервента, пронађено је у том селу, а утврђено је да је погинуо у паду са алуминијумских љестава, са којих се обрушио након што се попео на стабло трешње у намјери да одсијече грану за калем.

Република Српска 11.03.2015 | 19:54
Пао са љестава и погинуо

Трагедија се, како сазнајемо из полиције, догодила јуче поподне, а стравичан призор је око 16 часова уочио Илија Старчевић, на чијем је имању несрећни мушкарац себи узимао грану за калем.

"Увиђај су извршили припадници Полицијске станице Дервента, заједно са љекаром мртвозорником Дома здравља Дервента. Утврђено је да је Симић пао након што је изгубио равнотежу. Усљед задобијених повреда преминуо је на лицу мјеста", навели су полицијски извори, који истичу да је о овом догађају обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Добој.

Становници Појезине, са којим смо данас разговарали, детаље о овој трагедији не знају.

Кажу да су прво чули да је Симић преминуо након што се вратио из локалне трговине, а недуго након тога сазнали су да је он заправо погинуо.
"Чуо сам да је пао са дрвета у воћњаку. Он нема дјеце, има само брата и сестру. Радио није сада, али јесте прије, и то у Словенији. Иначе, он је мало прегонио у пићу", рекао нам је један мјештанин, не желећи да се представи.

Мјештанка Појезине наглашава да ни она детаље не зна, али исто истиче да су до ње дошле двије верзије приче, тако да је према једној умро, а према другој погинуо. На крају је, наглашава, ипак сазнала да је ријеч о несрећи.

"Оно што знам засигурно, јесте да он нема ни жену ни дјецу. Тачно је да је волио попити, али кажу да тај дан, када је настрадао, уопште није попио ниједно пиће. Ја сам чула да се Вукашин кобног тренутка попео на Илијину трешњу да узме калем и себи укалеми воћку", наводи она.

Повријеђен дрвосјеча

Драгомир Марић (59) из Станара тешко је повријеђен у мјесту Чечава, општина Теслић, током сјече стабла у шуми званој Крушева.

Како сазнајемо, њега је ударило стабло које је оборио, те га одбацило на дрва која су претходно лагерована на тој локацији.

Након указане љекарске помоћи у добојској болници, повријеђени је превезен у Универзитетску болницу Клинички центар (УБ КЦ) Бањалука.

"Он је примарно збринут, спроведене су дијагностичке процедуре и укључена интензивна терапија. Усљед тежине повреда главе пацијент је животно угрожен и налази се у стању у којем му је потребна механичка вентилација. Све даље прогнозе су крајње неизвјесне", навели су у УБ КЦ Бањалука.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар