Pao sa ljestava i poginuo

Tijelo Vukašina Simića (59) iz mjesta Pojezina, opština Derventa, pronađeno je u tom selu, a utvrđeno je da je poginuo u padu sa aluminijumskih ljestava, sa kojih se obrušio nakon što se popeo na stablo trešnje u namjeri da odsiječe granu za kalem.

Republika Srpska 11.03.2015 | 19:54
Pao sa ljestava i poginuo

Tragedija se, kako saznajemo iz policije, dogodila juče popodne, a stravičan prizor je oko 16 časova uočio Ilija Starčević, na čijem je imanju nesrećni muškarac sebi uzimao granu za kalem.

"Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Derventa, zajedno sa ljekarom mrtvozornikom Doma zdravlja Derventa. Utvrđeno je da je Simić pao nakon što je izgubio ravnotežu. Usljed zadobijenih povreda preminuo je na licu mjesta", naveli su policijski izvori, koji ističu da je o ovom događaju obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Stanovnici Pojezine, sa kojim smo danas razgovarali, detalje o ovoj tragediji ne znaju.

Kažu da su prvo čuli da je Simić preminuo nakon što se vratio iz lokalne trgovine, a nedugo nakon toga saznali su da je on zapravo poginuo.
"Čuo sam da je pao sa drveta u voćnjaku. On nema djece, ima samo brata i sestru. Radio nije sada, ali jeste prije, i to u Sloveniji. Inače, on je malo pregonio u piću", rekao nam je jedan mještanin, ne želeći da se predstavi.

Mještanka Pojezine naglašava da ni ona detalje ne zna, ali isto ističe da su do nje došle dvije verzije priče, tako da je prema jednoj umro, a prema drugoj poginuo. Na kraju je, naglašava, ipak saznala da je riječ o nesreći.

"Ono što znam zasigurno, jeste da on nema ni ženu ni djecu. Tačno je da je volio popiti, ali kažu da taj dan, kada je nastradao, uopšte nije popio nijedno piće. Ja sam čula da se Vukašin kobnog trenutka popeo na Ilijinu trešnju da uzme kalem i sebi ukalemi voćku", navodi ona.

Povrijeđen drvosječa

Dragomir Marić (59) iz Stanara teško je povrijeđen u mjestu Čečava, opština Teslić, tokom sječe stabla u šumi zvanoj Kruševa.

Kako saznajemo, njega je udarilo stablo koje je oborio, te ga odbacilo na drva koja su prethodno lagerovana na toj lokaciji.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u dobojskoj bolnici, povrijeđeni je prevezen u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar (UB KC) Banjaluka.

"On je primarno zbrinut, sprovedene su dijagnostičke procedure i uključena intenzivna terapija. Usljed težine povreda glave pacijent je životno ugrožen i nalazi se u stanju u kojem mu je potrebna mehanička ventilacija. Sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne", naveli su u UB KC Banjaluka.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 0

Ostavite komentar