Мурињо ''поткачио'' Анћелотија око Матића!

Матић не би ни одлазио из Челсија да је португалски стручњак био у клубу и одлучивао о томе. “Левоног, висок 195 центиметара... Нема шансе“, каже португалски стручњак!

Фудбал 12.03.2015 | 09:00
Мурињо ''поткачио'' Анћелотија око Матића!

Грешка је то коју многи понављају. Жозе Мурињо је погрешио када је дозволио Немањи Матићу да напусти Стамфорд Бриџ и пресели се у Бенфику. Истина је да је португалски стручњак тада водио бригу о Реалу. Садашњи тренер Краљевског клуба Карло Анчелоти био је на кормилу Челсија када је српски интернационалац јануара 2011. добио зелено светло да одлети за Лисабон. Да се Мурињо питао животни пут сада 26-годишњег везисте био би посве другачији.

На крају се ипак све своди на тај Челси. Пре 14 месеци баш је Мурињо наложио да се Матић врати у Лондон. Управу клуба таква идеја коштала је 25.000.000 евра. Вредела је сваку пару. Момак родом из Уба један је од носиоца игре Плаваца. Тако ће бити и у реваншу са Пари Сен Жерменом у Лиги шампиона. Матић се враћа после одслужене суспензије од две утакмице због клинча са Барнлијевим Ешлијем Барнсом. Можда и кључан детаљ с обзиром на то да је резултат из прве утакмице 1:1 и да Челсију одговара меч са мало голова. Зна се ко би могао да утегне екипу.

Анчелоти очигледно није мислио тако. Истина, имао је тежак избор. Френк Лампард је био незаменљив у вези, Микаел Есјен је додуше већ крцкао стару славу... Али је испред Матића био и Џон Оби Микел. Код Муриња је обрнут случај.
"Да сам ја био овде... Левоног играч, 195 центиметара висок... Такав везиста никад, али никад не би отишао", истиче Мурињо хвалећи једног од омиљених играча.

Признаје ипак да ни управи Челсија, па ни Анчелотију није било лако. Лоше процене са младим играчима нису тако ретке. Ипак...
"Важно је да клуб контролише ситуацију. Чак и када играч оде на позајмицу, па и ако га продаш... Постоје начини да задржиш контролу. И вероватно ће у будућности, ако Челси буде и даље пословао са младим играчима, обратити пажњу на то. У тим годинама је овде продефиловало много тренера. Тешко је у таквој ситуацији имати филозофију. За једног тренера Матић је прави профил играча. За другог је: ’Пусти га да иде, не свиђа ми се’. За баланс мог тима Матић је много важан. Оног тренутка када је стигао ми смо направили корак напред. Сви се осећају комфорно када је Немања на терену. Курт Зума га је одменио невероватно добро у ове две утакмице, али он је ипак штопер", у суперлативу говори Мурињо.

Похвале и на рачун управе која му је изашла у сусрет када јој је саопштио да је погрешила када је продала Матића.
"Била је то храбра одлука. Био нам је потребан везни фудбалер, имали смо тројицу или четворицу на столу, али најбољи је... Не бих рекао онај кога је Челси изгубио, већ играч који је био део једног посла. На крају је ипак управа била храбра да каже: Ако смо сигурни да је он прави, то је јаче од сваке критике", каже Мурињо.

Коментари / 0

Оставите коментар