Видео: Какав је то дуел легенди био?!

Моника Селеш и Габријела Сабатини одмериле снаге на терену после 19 година.

Тенис 12.03.2015 | 08:40
Видео: Какав је то дуел легенди био?!

Некада велике ривалке на терену, сада идоли многим младим играчицама - Моника Селеш и Габријела Сабатини одиграле су егзибициони меч у Њујорку.

Селеш и Сабатини тако су први пут после 1996. године укрстиле рекете у препуном Медисон Сквер Гардену, одајући омаж легендарном мечу финала WТА шампионки који је одигран пре четврт века на истом месту.

Моника је тада славила са 3:2 у сетовима, а Габријела јој се 25 година касније на егзибицији реванширала. Добила је дуел са 8:5.

Бивша репрезентативка Југославије рекла је да пре дуела да ће се максимално потрудити да на терену прикаже што бољи тенис против Сабатинијеве, иако већ дуги низ година не игра, па чак ни рекреативно.

Селешова је изјавила да је била веома узбуђена што је поново играла против велике шампионке Сабатини, једне од ретких играчица која јој је пружила највећу подршку након инцидента 1993. на турниру у Хамбургу, када ју је поремећни навијач Штефи Граф, Гинтер Пархе, погодио ножем у леђа и одвојио дуго од терена.

"Габријелу сам увек поштовала на и ван терена. Била је једина која ме је подржала у тој несрећи и то ми је много значило. Тада новац, позиција или спонзори нису били битни, преовладала је само њена људскост", рекла је Моника и додала да више неће играти егзибиционе мечеве.

Моника Селеш, која има 41 годину, у каријери је освојила 53 титуле, од чега девет гренд слем трофеја (четири пута Аустралијан Опен, три пута Ролан Гарос и два на УС Опену) док је три године старија Сабатини од 1985. до 1996. подигла 27 пехара, од чега само један гренд слем (УС Опен 1990).

Коментари / 0

Оставите коментар