Video: Kakav je to duel legendi bio?!

Monika Seleš i Gabrijela Sabatini odmerile snage na terenu posle 19 godina.

Tenis 12.03.2015 | 08:40
Video: Kakav je to duel legendi bio?!

Nekada velike rivalke na terenu, sada idoli mnogim mladim igračicama - Monika Seleš i Gabrijela Sabatini odigrale su egzibicioni meč u Njujorku.

Seleš i Sabatini tako su prvi put posle 1996. godine ukrstile rekete u prepunom Medison Skver Gardenu, odajući omaž legendarnom meču finala WTA šampionki koji je odigran pre četvrt veka na istom mestu.

Monika je tada slavila sa 3:2 u setovima, a Gabrijela joj se 25 godina kasnije na egzibiciji revanširala. Dobila je duel sa 8:5.

Bivša reprezentativka Jugoslavije rekla je da pre duela da će se maksimalno potruditi da na terenu prikaže što bolji tenis protiv Sabatinijeve, iako već dugi niz godina ne igra, pa čak ni rekreativno.

Selešova je izjavila da je bila veoma uzbuđena što je ponovo igrala protiv velike šampionke Sabatini, jedne od retkih igračica koja joj je pružila najveću podršku nakon incidenta 1993. na turniru u Hamburgu, kada ju je poremećni navijač Štefi Graf, Ginter Parhe, pogodio nožem u leđa i odvojio dugo od terena.

"Gabrijelu sam uvek poštovala na i van terena. Bila je jedina koja me je podržala u toj nesreći i to mi je mnogo značilo. Tada novac, pozicija ili sponzori nisu bili bitni, preovladala je samo njena ljudskost", rekla je Monika i dodala da više neće igrati egzibicione mečeve.

Monika Seleš, koja ima 41 godinu, u karijeri je osvojila 53 titule, od čega devet grend slem trofeja (četiri puta Australijan Open, tri puta Rolan Garos i dva na US Openu) dok je tri godine starija Sabatini od 1985. do 1996. podigla 27 pehara, od čega samo jedan grend slem (US Open 1990).

Komentari / 0

Ostavite komentar