Дуле: Систематски уништавају Партизан!

Тренер кошаркаша Партизана у интервјуу за wеб телевизију СпортНетwорк говорио о финансијском стању, карактеру играча, односу према појединим новинарима... "Политичком вољом доведени смо у ситуацију да не можемо да плаћамо играче".

Кошарка 11.03.2015 | 23:50
Дуле: Систематски уништавају Партизан!

Душко Вујошевић ће новим интервјуом поново изазвати разне коментаре "за" и "против". Опет је говорио о тешкој материјалној ситуацији у клубу који је годинама један од најуспешнијих спортских колектива, не само у Србији, већ и у региону.

У интервјуу wеб телевизији СпортНетwорк, Вујошевић је похвалио карактер играча који чине садашњи тим Партизана, навијаче Партизана, а пред плеј-оф регионалне лиге поручује да нема жељу, као и да црно-бели никоме неће бити лак ривал.

Тренер кошаркаша Партизана истакао је да је ова сезона можда и најтежа откако је у клубу. Свака је била напорна и тешка, али истиче да се у овој суочио са "најтежим могућим материјалним условима, који су довели до осипања тима".

"Таква тешка материјална ситуација је током целе сезоне, примања су мала и нередовна...", каже Вујошевић, уз уверење да је Партизан у овакву позицију доведен смишљено.

"Ми смо политичком вољом доведени у ситуацију да не можемо да плаћамо играче. Годинама смо у региону били проглашавани за најуспешнији спортски колектив, који се сада систематски уништава. Ови играчи су свесни те ситуације. Нико од њих не тражи да играју за џабе, него да имају стрпљења", каже Вујошевић.

О томе што играчи не примају редовно плате, Вујошевић каже:

"Трудимо се да ова нередовна примања не произведу њихов нередован учинак у смислу ангажовања. Кад су већ ушли у ту причу знајући да је она отворена и проблематична у том финансијском делу, од њих се тражи да не напуштају тај тим док се он заједнички бори. Неки минимум коректности је да остану до краја сезоне...".

Упркос таквом материјалном стању, играчи дају све од себе, везали су 10 победа у низу, плеј-оф АБА лиге је готово осигуран. Како их Вујошевић мотивише?

"Није тешко наћи мотивацију, тешко је наћи такве људе. То су момци који воле Партизан, који имају понос, који просто имају спремност да се носе са неправдом, није им новац у првом плану. То су људи који немају ниску тачку топљења. Обавеза играча је да дају најбоље, а клуба да у противредности да новац за тај ангажман. Поштен играч вреди сваки евро који заради, а сваки клуб треба да буде спреман да исплати све оно што је играч зарадио на терену. Али, паре нису једино што се добија у Партизану, већ и одређено знање, квалитет...", одговор је тренера Партизана.

Ближи се плеј-оф регионалне лиге, а очекује се да поред Црвене звезде Телеком, у њему учествују и Цедевита, подгоричка Будућност и Партизан. Кога би Вујошевић волео за противника?

"Сигурно је да ту неће бити лаког противника, али ни Партизан неће бити никоме лак противник. Кад дође време за плеј-оф мислићемо о томе. Нећемо имати предност домаћег терена, али основна предност је играчки квалитет тима и стање духа и тима тог момента. Надам се да ћемо макар тад бити здравствено комплетни", рекао је Вујошевић, уз опаску да је Партизан и даље гладан трофеја, али и да је свестан да су и "амбиције и фрустрираност противника повећани".

Вујошевић каже да би евентуални пласман Партизана у Евролигу значио доста у финансијском смислу (осим спортског, разуме се), али је додао и да би то тек донекле поправило економску ситуацију. Или како се изразио: "Било би то преживљавање цеђењем суве дреновине".

"Партизан је у аутсајдерској позицији , али не зато што смо ми такви - аутсајдери, већ зато што покушавају да нас ставе у ту позицију", досао је.

Поновио је да држава фаворизује Црвену звезду Телеком, а у прилог својој тврдји наводи да државне фирме сада финансирају само клубове из Звездиног друштва, а не смеју и клубове из Спортског друштва Партизан.
На примедбу новинара да је и Партизан раније добијао новац из државних фирми, Вујошевић је узвратио:

"Партизан је правио резултате, а овај нови клуб, не знам ни да ли је члан Спортског друштва Звезда, тек прави резултате. И он буде фаворизован. Раније није био случај да Партизан добија новац на име спонзорства од државних фирми, а да Звезда нема, као што је то сада случај. Јавна предузећа се финансирају од новца свих грађана, па тако и навијача Партизана. Сада све паре иду у Звездине клубове, а ништа у клубове СД Партизан. То није морално, није праведно, није добро".

Вујошевић је познат и по томе да улази у сукобе са појединим новинарима и медијима.

Каже да има новинара који "имају и морала и храбрости да пишу шта мисле, а не да мисле шта смеју да пишу, да имају аутоцензуру и другу врсту цензуре".

"Мислим да је новинарски посао тежак, нејасна структура власништва у медијима сигурно отежава то стање ствари, велика већина медија се претворила у жуту штампу у борбу за трзиште, профит… Штампа често пише без обавезе према истини, знајући унапред да је оно што пишу лажно".

Вујошевић истиче да су и он и сви у клубу поносни када неки играч Партизана игра у репрезентацији (било ког узраста), поготово када игра добро и доприноси успесима.

"Ми никада нисмо стављали ногу у гипс било коме да не би играо за репрезентацију", сликовит је био тренер кошаркаша Партизана у интервјуу wеб телевизији СпортНетwорк.

О томе што га навијачи Партизана обожавају, а навијачи Звезде презиру каже:

"Имам разумевања за туђе страхове, а највише се плашим да не разочарам навијаче Партизана који ме воле и које ја исто толико волим".

Коментари / 0

Оставите коментар