Невјероватно је, али - Коста је без гола у ЛШ!

Иако са Агуером дели прво место у Премијер лиги, у Европи као да не постоји!

Фудбал 11.03.2015 | 18:00
Невјероватно је, али - Коста је без гола у ЛШ!

Један од најбољих нападача у Премијершипу Дијего Коста мораће под хитно да почне да даје голове и у Лиги шампиона. Наиме, он је на острву у лиги постигао чак 17 голова (исто колико и Серхио Агуеро), али у Европи се и даље није уписао у стрелце као играч Плаваца.

А сетимо се како је прошле сезоне у дресу Атлетика управо он из пенала дао онај погодак којим је чета Жозеа Муриња испала у полуфиналу елитног клупског такмичења. Он је те године, када је водио екипу Чола Симеонеа до финала са Реалом, дао чак осам погодака на девет мечева.

Ове сезоне у том такмичењу одиграо је шест утакмица, два пута је ушао са клупе, али гол никако да дође. Управо због тога што није био ефикасан, Челси је једина три ремија ове сезоне одиграо када је он био на терену – против Марибора, Шалкеа и ПСЖ-а.

Мора се напоменути да је имао и оне повреде које су га мучиле и сигурно спречиле да игра у густом ритму среда – субота.

Јесте да тим са Стамфорд Бриџа не мучи муку са ефикасношћу у најважнијем клупском такмичењу на свету, јер је постигао 18 голова, али чак 11 на само две утакмице, када је цела екипа била распоожена.

Због свега овога, са нестрпљењем се очекује меч на Стамфорд Бриџу између Челсија и Пари Сен Жермена. Једно је сигурно, без Костиних голова, Плавци неће имати нимало лак посао.

Коментари / 0

Оставите коментар