Повратак у Хладни рат

Бивши државни секретар САД Хенри Кисинџер оценио је да НАТО и Русија морају да размишљају о дипломатским решењима за кризу у Украјини, иначе свету прети повратак у Хладни рат.

Свијет 11.03.2015 | 09:00
Повратак у Хладни рат

У атмосфери све затегнутијих односа Истока и Запада, британски Би-Би-Си је у телефонском интервјуу замолио најупућенијег живог учесника Хладног рата, бившег америчког државног секретара Хенрија Кисинџера, да оцени шта у најскоријој будућности чека две некада врло супротстављене стране.

"НАТО мора да развије стратегију која одговара овој кризи. Ограничења у сфери одбране морају да се смање", навео је Кисинџер.

Према његовим речима, да је на почетку кризе у Украјини примењена флексибилнија дипломатија, могао је да буде заштићен много већи део Украјине.

"У овом тренутку, и Русија и НАТО морају да озбиљно размишљају о дипломатским опцијама, иначе нас врло извесно чека повратак у Хладни рат", рекао је Хенри Кисинџер.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дејанпд

11.03.2015 08:15

Заштићен од кога? Себе самих или фашиста десног центра? Нато-а? Не разумијем о чему амери причају, дошли они у Украјину да бране вјековне комшије једне од других, само зато што је Кери са сателитима са запада прогурао тројанског коња преко издајника Кличка и још пар њих плаћеника...зар је то глобални покрет за мир? Какав је то народ кад насједне на нешто тако провидно,глупо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ехеј

11.03.2015 10:05

Као и у прослом хладном рату профитираце супростављене стране. А они преко којих се водио и водице хладни рат (Вијетнам, Авганистан, сад Украјина и др.) це све изгубити и запасти у биједу. А након биједе слиједи опоравак захваљујуци кредитима зарацених страна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

12.03.2015 04:48

Важно је да ће Путин бити у миру И да му ништа неће фалити а кога брига за остале.

ОДГОВОРИТЕ