Шпански политички скандал око финала Купа Краља!

„Када би се на стадиону Реала састали Барселона и Атлетик Билбао њихови навијачи би звиждали химни. То би била увреда за велики број становника наше државе“, поручују мадридске власти.

Фудбал 11.03.2015 | 14:40
Шпански политички скандал око финала Купа Краља!

Место одигравања финалне утакмице шпанског Купа краља још није одређено. А када ће - нико не зна. Меч између Барселоне и Атлетик Билбаа могао би да изазове велики политички скандал на Пиринејима. Кандидат за градоначелника Мадрида Есперанса Агире рекао је данас да тај меч не сме да буде одигран на стадиону Реала Сантијаго Бернабеуу. Руководство Барселоне захтевало је да дуел против Атлетик Билбаа буде одигран на трави великог ривала, али из Краљевског клуба је стигао одричан одговор.

Званичан разлог је сређивање свлачионица, мада је свима јасно да се иза свега крије намера мадридских власти да не гледају каталонско-баскијску фијесту у срцу главног града Шпаније.

„Они би овде звиждали шпанској химни и краљу! То би било непоштовање великог броја становника Шпаније. То је чин непријатељства. Не видим разлог да овде играју утакмицу, ако ће да је искористе само како би увредили државу“, рекао је кандидат за градоначелника Мадрида Есперанса Агире.

На ту изјаву одмах је одговорио баскијски политичар Андони Ортусар.

„Председник Реала Флорентино Перез мисли да поседује целу Шпанију! Људи у Мадриду би волели да гледају финалну утакмицу, али очигледно је да Перез не би волео да види каталонску и баскијску заставу на стадиону Реала. Нећемо ићи тамо где нисмо добродошли“, поручио је Ортусар

Финале Купа краља заказно је за 31. мај.

Коментари / 0

Оставите коментар