Španski politički skandal oko finala Kupa Kralja!

„Kada bi se na stadionu Reala sastali Barselona i Atletik Bilbao njihovi navijači bi zviždali himni. To bi bila uvreda za veliki broj stanovnika naše države“, poručuju madridske vlasti.

Fudbal 11.03.2015 | 14:40
Španski politički skandal oko finala Kupa Kralja!

Mesto odigravanja finalne utakmice španskog Kupa kralja još nije određeno. A kada će - niko ne zna. Meč između Barselone i Atletik Bilbaa mogao bi da izazove veliki politički skandal na Pirinejima. Kandidat za gradonačelnika Madrida Esperansa Agire rekao je danas da taj meč ne sme da bude odigran na stadionu Reala Santijago Bernabeuu. Rukovodstvo Barselone zahtevalo je da duel protiv Atletik Bilbaa bude odigran na travi velikog rivala, ali iz Kraljevskog kluba je stigao odričan odgovor.

Zvaničan razlog je sređivanje svlačionica, mada je svima jasno da se iza svega krije namera madridskih vlasti da ne gledaju katalonsko-baskijsku fijestu u srcu glavnog grada Španije.

„Oni bi ovde zviždali španskoj himni i kralju! To bi bilo nepoštovanje velikog broja stanovnika Španije. To je čin neprijateljstva. Ne vidim razlog da ovde igraju utakmicu, ako će da je iskoriste samo kako bi uvredili državu“, rekao je kandidat za gradonačelnika Madrida Esperansa Agire.

Na tu izjavu odmah je odgovorio baskijski političar Andoni Ortusar.

„Predsednik Reala Florentino Perez misli da poseduje celu Španiju! Ljudi u Madridu bi voleli da gledaju finalnu utakmicu, ali očigledno je da Perez ne bi voleo da vidi katalonsku i baskijsku zastavu na stadionu Reala. Nećemo ići tamo gde nismo dobrodošli“, poručio je Ortusar

Finale Kupa kralja zakazno je za 31. maj.

Komentari / 0

Ostavite komentar