Најбизарнији преступи свјетских путника

Две Американке су недавно изазвале праву буру у јавности, јер су урезале своје иницијале на зид Колосеума у Риму.Међутим, ово је само један од многих непромишљених потеза туриста. Представљамо вам селекцију најбизарнијих ствари које су туристи урадили на својим путовањима.

Путовања 10.03.2015 | 21:28
Најбизарнији преступи свјетских путника

Отмица пингвина

Двојица британских туриста провалила су 2012. године у забавни парк у Аустралији и украла пингвина по имену Дирк. Они су, наводно, такође искористили прилику да пливају са делфинима и убаце апарат за гашење пожара у базен са ајкулама.

Отмица ламе

Пре две године група тинејџера ухапшена је након што је украла ламу из оближњег циркуса у Бордоу и покушала да преплашену животињу угура у трамвај.

Непоштовање преминулих војника

Овај чувар Споменика Незнаном јунаку у Вашингтону постао је 2011. године накратко славан примиривши бучну групу туриста. Гробница је посвећена свим неидентификованим војницима који су преминули у борби.

Голишаве фотографије у храму Ангкор Ват

Две сестре из Америке депортоване су у своју земљу након што су у фебруару ове године ухваћене док су правиле голишаве селфије у светом храму Ангкор Ват.

Скрнављење споменика “Гроунд Зеро“ у Њујорку

Споменик “Гроунд Зеро“ посвећен је жртвама тетористичког напада на Њујорк 11. септембра 2001. године, но намена споменика није спречила туристе да се прскају водом из фонтане, користе подножје споменика као место за пикник и чак просипају кафу по угравираним именима преминулих.

Крађа увета статуе на Ускршњим острвима

Један туриста из Финске ухапшен је 2008. године током покушаја да украде ушну шкољку једне од чувених статуа на Ускршњим острвима. Разјарен намером туристе, градоначелник острва изјавио је том приликом да је права штета што туриста није могао да компензује почињену штету одсецањем свог увета.

Скрнављење храма у Луксору

Петнаестогодишји дечак из Кине наводно је преплакао целу ноћ након што га је локална полиција идентификовала као особу која је урезала своје име у зид храма фараона Аменхотепа Трећег у Луксору. “Динг Ђинхао био ј’ овде”, гласио је превод на енглески.

Пех са статуом из 14. века

Педесетпетогодишњи хирург из Конектиката случајно је поломио прст мермерне статуе из 14. века током посете музеју ”Мусео делл'Опера дел Дуомо” у Фиренци 2013. године.

Голишава шетња Барселоном

Тројица туриста из Италије прошетали су усред бела дана ”као од мајке рођени” кроз центар Барселоне. Овај догађај у очима локалног становништва био је последња кап која је прелила чашу – изнервирани бахатим понашањем Италијана, становници Барселоне организовали су протест тражећи од власти да учини све што је у њеној моћи да у будућности спречи непримерено понашање туриста.

Напад на становнике Магалуфа

Читав тим од 10 полицајаца морао је да интервенише након што је неко дојавио да један Британац шета плажом и непрестано покушава да гризе људе. Туриста је касније признао да је током “акције” био дрогиран.

Пењање на мост у Бруклину

Туриста из Француске ухапшен је у Њујорку у новембру 2014. године зато што се пењао на Бруклински мост како би начинио “савршену фотографију”.

Пијани туриста на покретној траци

Норвешки туриста на једном аеродрому у Риму пронађен је 2012. године на покретној траци за пртљаг, склупчан у фетални положај. Установљено је да се Норвежанин напио, попео се на траку, а затим се на њој онесвестио.

Коментари / 0

Оставите коментар