Зворник: Муке са паркирањем, траже мјесто за гаражу

Како је у Зворнику растао број становника, тако су све веће постајале и муке са паркингом. Јер, с великим приливом становништва, које се из свих крајева Српске доселило у ову општину, дошло је и до нагле експанзије стамбене изградње. Тако је сада у Зворнику, према незваничним подацима, око 64.000 становника, а места где би власници могли да оставе своје аутомобиле - мало, готово нимало.

Република Српска 10.03.2015 | 16:34
Зворник: Муке са паркирањем, траже мјесто за гаражу

Појављивала су се разна урбанистичка решења, како би се ублажио проблем двоточкаша. Најновије решење било је да се у непосредној близини зграде З-15 гради паркинг простор. Међутим, станари те зграде имали су примедбе да би градња гараже уклонила зеленило око зграде и неопходан простор за кретање деце и становника овог дела насеља.

У међувремену су се на једној од седница локалног парламента појавиле идеје да се тражи нова локација за градњу грдске гараже, које је изнео начелник општине Зоран Стевановић.

- У Административној служби општине интензивно се ради на изналажењу нових локација за изградњу паркинг-простора. Још једном ћемо сагледати све предности и недостатке градње поменуте гараже код зграде З-15 и спровести неопходне процедуре за изналажење измене грађевинске дозволе на овој локацији. Тражимо нове локације како бисмо ублажили проблем паркирања, рекао нам је Бошко Којић, начелник одељења за просторно планирање у општини Зворник.

Једна од идеја је да се гаража прави на игралишту код Соколског дома.

- Идеја је да се постојећи простор подигне за још један ниво, како би се поред постојећег паркинг простора формирао још један ниво за паркирање. Сва евентуална решења ће се наћи у предстојећим изменама регулационог плана ужег урбаног дела града, како би се створили предуслови да у наредном периоду општина има усвојена планска решења, чиме би се омогућиле брже процедуре за израду пројектне документације а самим тим и извођење радова за нову гаражу, додао је Којић.

Једно од решења о којима се размишља је да се постојеће игралиште издигне на ниво приступа од зграде бившег хотела Дрина, а да се у међувремену између постојећег и новоформираног игралишта изгради паркинг простор на једној или две етаже. Слична је и локација код зграде Змајевац, блок Д.

 

(Новости)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Симе

10.03.2015 17:03

ХАХАХАХАХАХХАХАХХА ОВИ ИСТО КАО И ЦИЗМИЦА .... ХАХАХАХХАХАХА ХУМОРЕСКА !!!!! Е МОЈИ ПАПЦИ .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановић

10.03.2015 18:04

Територија коју покрива општина Зворник је величине двије Русије па је и самим тиме и потрага за новом локацијом опсежна, дуготрајна и исцрпљујућа. Ј... то је посао, наћи нову локацију а стара локација која је била у функцији и гдје је функција зграде промјењена у стамбени простор је цијелих 30 метара удаљена од горе наведена зграде у З блоку! Да није жалосно било би више него смијешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

12.03.2015 15:25

То је за нас нормалне људе смијесно али ви не знате те јаднике тамо. То нико никад такве угурсузе није видио. Они се сви роје око Робне куце која им инаце стоји празна.РК има 3 спрата и потпуно је празна, али њима све мора да буде ту.Цак им је и фудбалски стадион ту тј. у центру (како они казу хахах).У зивоту нисам видио да је стадион направљен као у том Зворнику. Зворник нема домацина и то је то. Овај лопов Стевановиц зиви у Новом Саду, ту додје једном годисње.