Zvornik: Muke sa parkiranjem, traže mjesto za garažu

Kako je u Zvorniku rastao broj stanovnika, tako su sve veće postajale i muke sa parkingom. Jer, s velikim prilivom stanovništva, koje se iz svih krajeva Srpske doselilo u ovu opštinu, došlo je i do nagle ekspanzije stambene izgradnje. Tako je sada u Zvorniku, prema nezvaničnim podacima, oko 64.000 stanovnika, a mesta gde bi vlasnici mogli da ostave svoje automobile - malo, gotovo nimalo.

Republika Srpska 10.03.2015 | 16:34
Zvornik: Muke sa parkiranjem, traže mjesto za garažu

Pojavljivala su se razna urbanistička rešenja, kako bi se ublažio problem dvotočkaša. Najnovije rešenje bilo je da se u neposrednoj blizini zgrade Z-15 gradi parking prostor. Međutim, stanari te zgrade imali su primedbe da bi gradnja garaže uklonila zelenilo oko zgrade i neophodan prostor za kretanje dece i stanovnika ovog dela naselja.

U međuvremenu su se na jednoj od sednica lokalnog parlamenta pojavile ideje da se traži nova lokacija za gradnju grdske garaže, koje je izneo načelnik opštine Zoran Stevanović.

- U Administrativnoj službi opštine intenzivno se radi na iznalaženju novih lokacija za izgradnju parking-prostora. Još jednom ćemo sagledati sve prednosti i nedostatke gradnje pomenute garaže kod zgrade Z-15 i sprovesti neophodne procedure za iznalaženje izmene građevinske dozvole na ovoj lokaciji. Tražimo nove lokacije kako bismo ublažili problem parkiranja, rekao nam je Boško Kojić, načelnik odeljenja za prostorno planiranje u opštini Zvornik.

Jedna od ideja je da se garaža pravi na igralištu kod Sokolskog doma.

- Ideja je da se postojeći prostor podigne za još jedan nivo, kako bi se pored postojećeg parking prostora formirao još jedan nivo za parkiranje. Sva eventualna rešenja će se naći u predstojećim izmenama regulacionog plana užeg urbanog dela grada, kako bi se stvorili preduslovi da u narednom periodu opština ima usvojena planska rešenja, čime bi se omogućile brže procedure za izradu projektne dokumentacije a samim tim i izvođenje radova za novu garažu, dodao je Kojić.

Jedno od rešenja o kojima se razmišlja je da se postojeće igralište izdigne na nivo pristupa od zgrade bivšeg hotela Drina, a da se u međuvremenu između postojećeg i novoformiranog igrališta izgradi parking prostor na jednoj ili dve etaže. Slična je i lokacija kod zgrade Zmajevac, blok D.

 

(Novosti)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sime

10.03.2015 17:03

HAHAHAHAHAHHAHAHHA OVI ISTO KAO I CIZMICA .... HAHAHAHHAHAHA HUMORESKA !!!!! E MOJI PAPCI .....

ODGOVORITE
Name

Darko Stojanović

10.03.2015 18:04

Teritorija koju pokriva opština Zvornik je veličine dvije Rusije pa je i samim time i potraga za novom lokacijom opsežna, dugotrajna i iscrpljujuća. J... to je posao, naći novu lokaciju a stara lokacija koja je bila u funkciji i gdje je funkcija zgrade promjenjena u stambeni prostor je cijelih 30 metara udaljena od gore navedena zgrade u Z bloku! Da nije žalosno bilo bi više nego smiješno.

ODGOVORITE
Name

exsa

12.03.2015 15:25

To je za nas normalne ljude smijesno ali vi ne znate te jadnike tamo. To niko nikad takve ugursuze nije vidio. Oni se svi roje oko Robne kuce koja im inace stoji prazna.RK ima 3 sprata i potpuno je prazna, ali njima sve mora da bude tu.Cak im je i fudbalski stadion tu tj. u centru (kako oni kazu hahah).U zivotu nisam vidio da je stadion napravljen kao u tom Zvorniku. Zvornik nema domacina i to je to. Ovaj lopov Stevanovic zivi u Novom Sadu, tu dodje jednom godisnje.