ЛШ, најава: Реал и Роналдо хоће у историју!

После реванш мечева између Реал Мадрида и Шалкеа и Порта и Базела биће познати први учесници четвртине финала Лиге шампиона.

Фудбал 10.03.2015 | 17:20
ЛШ, најава: Реал и Роналдо хоће у историју!

Мадриђани, актуелни и десетоструки прваци Европе, бране два гола предности из Гелзенкирхена (2:0), док 'Змајевима', после ремија на Сент Јакобу (1:1), одговара и реми без голова на 'Драгау'.

Екипа Карла Анчелотија улази у дуел са Немцима у не баш сјајном расположењу, пошто је поразом на Сан Мамесу препустила чело Примере Барселони, док ће се Порто уздати у традицију против Швајцараца.

У среду су на програму дуели Бајерн Минхен – Шахтјор Доњецк (0:0) и Челси – Пари Сен Жермен (1:1).

Наредног уторка састају се Атлетико Мадрид – Бајер Леверкузен (0:1) и Монако – Арсенал (3:1), док се дан касније играју и преостала два пара Барселона – Манчестер Сити (2:1) и Борусија Дортмунд – Јувентус (1:2).

'Краљевски' клуб против Шалкеа јури рекордни 11. узастопни тријумф у елитном такмичењу, чиме би претекао минхенски Бајерн, а серија је почела управо против Бавараца 'дуплим' тријумфом у полуфиналу прошле године.

Такође, Кристијано Роналдо има прилику да постане најбољи стрелац у историји еврокупова – пошто са Лионелом Месијем и Раулом Гонсалесом Бланком дели прво место са по 76 погодака.

"Мом тиму недостаје тимски рад, играчи не сарадјују на терену, сви играју као индивидуе. Треба да порадимо на томе, да осмислимо још неки начин напада", додао је Анчелоти.

Тренер Реала Карло Анчелоти рекао је да не постоји шанса да Гарет Бејл, Карим Бензема и Кристијано Роналдо буду изостављени из стартних 11. Трио који многи зову ‘ББЦ’, по речима италијанског стручњака, представља основу индентита ‘краљевског клуба’.

“Док год да су спремни, нема преговора о њиховом месту у стартних 11, јер дају много тога клубу. Верујем у њих, а они нам, без сумње, дају наш идентитет. Генерално смо у паду форме, а то се не односи само на њих тројицу. У овом тренутку тим не помаже много нападачима”, нагласио је Анчелоти.

Бејл, Бензема и Роналдо су се нашли на удару критика последњих недеља због пада у форми, а све је кулминирало ремијем на домаћем терену са Виљареалом и поразом од Атлетика у Билбау, што је искористила Барселона и преузела чело Примере.

Осим два меча на којима је Роналдо одрађивао суспензију, од почетка 2015. њих тројица су стално били у стартној постави и постигли су само 15 голова. Међутим, Анчелоти истиче да неће мењати свој напад и формацију 4-4-2.

С друге стране, Шалке је за викенд, после два пораза и једног ремија, обрадовао своје навијаче победом над Хофенхајмом (3:1), а јунак утакмице био је млади Макс Мајер, ког је тренер "Рудара" Роберто ди Матео похвалио.

"Макс је одиграо једну невероватну утакмицу, био је човек одлуке. Такође, тим је одлично одиграо, имали смо доста прилика и лопта се добро кретала... Сада треба да се окренемо тешкој утакмици у Мадриду која нас очекује и да се добро припремимо за њу", рекао је Ди Матео. "Да бисмо се такмичили са екипом као што је Реал, морамо да имамо савршен дан и да се надамо да они нису на свом максимуму. Једино тада можемо да извучемо позитиван резултат".

Ди Матео је са Челсијем 2012. године освојио Лигу шампиона, а новинаре је занимало да ли то искуство може да помогне Шалкеу да надокнади заостатак од два гола из првог сусрета.

"Ми имамо добру групу играча и они сваки дан желе да напредују, што је веома позитивно. Лично, мени успех из 2012. године помаже да спремим тим за утакмицу, али искрено не знам колико њима то може да помогне", рекао је Ди Матео.

Порто ће се уздати у традицију против Базела, јер је поражен само једном од швајцарских клубова у последњих седам мечева.

'Змајеви' су после освајања Лиге шампиона 2004. године само једном изборио пласман у четвртфинале најјачег европског такмичења. Такође, Порто је на свом стадиону непоражен у последњих осам утакмица у Лиги шампион, а и у реванш утакмицу улази у добром расположењу после шест узастопних тријумфа у домаћем првенству.

"Причамо о четвртфиналу Лиге шампиона и о прилици да се нађемо међу осам најбољих тимове у Европи. Изједначени смо с Базелом, али ћемо учинити све да се домогнемо наредне рунде. Уколико желимо да избацимо редновног учесника елитног такмичењима морамо одиграти веома добро у свим линијама, а поготово у одбрани", рекао је тренер Порта Хулен Лопетеги.

С друге стране, Базел, лидер националног шампионата, само је једном до сада учествовао у четвртини финала Лиге шампиона – пре 41 годину.

"Јесмо примили гол у првом мечу, али верујемо да можемо да изненадимо фаворизованог ривала на његовом терену и пласирамо се други пут у четвртфинале Лиге шампиона", оптимиста је Пауло Соуса, португалски тренер Базела, који је својевремено играо за друга два великана у својој домовини, Бенфику и Спортинг, а са Швајцарцима сања репризу успеха из 1974. године.

Коментари / 0

Оставите коментар