LŠ, najava: Real i Ronaldo hoće u istoriju!

Posle revanš mečeva između Real Madrida i Šalkea i Porta i Bazela biće poznati prvi učesnici četvrtine finala Lige šampiona.

Fudbal 10.03.2015 | 17:20
LŠ, najava: Real i Ronaldo hoće u istoriju!

Madriđani, aktuelni i desetostruki prvaci Evrope, brane dva gola prednosti iz Gelzenkirhena (2:0), dok 'Zmajevima', posle remija na Sent Jakobu (1:1), odgovara i remi bez golova na 'Dragau'.

Ekipa Karla Ančelotija ulazi u duel sa Nemcima u ne baš sjajnom raspoloženju, pošto je porazom na San Mamesu prepustila čelo Primere Barseloni, dok će se Porto uzdati u tradiciju protiv Švajcaraca.

U sredu su na programu dueli Bajern Minhen – Šahtjor Donjeck (0:0) i Čelsi – Pari Sen Žermen (1:1).

Narednog utorka sastaju se Atletiko Madrid – Bajer Leverkuzen (0:1) i Monako – Arsenal (3:1), dok se dan kasnije igraju i preostala dva para Barselona – Mančester Siti (2:1) i Borusija Dortmund – Juventus (1:2).

'Kraljevski' klub protiv Šalkea juri rekordni 11. uzastopni trijumf u elitnom takmičenju, čime bi pretekao minhenski Bajern, a serija je počela upravo protiv Bavaraca 'duplim' trijumfom u polufinalu prošle godine.

Takođe, Kristijano Ronaldo ima priliku da postane najbolji strelac u istoriji evrokupova – pošto sa Lionelom Mesijem i Raulom Gonsalesom Blankom deli prvo mesto sa po 76 pogodaka.

"Mom timu nedostaje timski rad, igrači ne saradjuju na terenu, svi igraju kao individue. Treba da poradimo na tome, da osmislimo još neki način napada", dodao je Ančeloti.

Trener Reala Karlo Ančeloti rekao je da ne postoji šansa da Garet Bejl, Karim Benzema i Kristijano Ronaldo budu izostavljeni iz startnih 11. Trio koji mnogi zovu ‘BBC’, po rečima italijanskog stručnjaka, predstavlja osnovu indentita ‘kraljevskog kluba’.

“Dok god da su spremni, nema pregovora o njihovom mestu u startnih 11, jer daju mnogo toga klubu. Verujem u njih, a oni nam, bez sumnje, daju naš identitet. Generalno smo u padu forme, a to se ne odnosi samo na njih trojicu. U ovom trenutku tim ne pomaže mnogo napadačima”, naglasio je Ančeloti.

Bejl, Benzema i Ronaldo su se našli na udaru kritika poslednjih nedelja zbog pada u formi, a sve je kulminiralo remijem na domaćem terenu sa Viljarealom i porazom od Atletika u Bilbau, što je iskoristila Barselona i preuzela čelo Primere.

Osim dva meča na kojima je Ronaldo odrađivao suspenziju, od početka 2015. njih trojica su stalno bili u startnoj postavi i postigli su samo 15 golova. Međutim, Ančeloti ističe da neće menjati svoj napad i formaciju 4-4-2.

S druge strane, Šalke je za vikend, posle dva poraza i jednog remija, obradovao svoje navijače pobedom nad Hofenhajmom (3:1), a junak utakmice bio je mladi Maks Majer, kog je trener "Rudara" Roberto di Mateo pohvalio.

"Maks je odigrao jednu neverovatnu utakmicu, bio je čovek odluke. Takođe, tim je odlično odigrao, imali smo dosta prilika i lopta se dobro kretala... Sada treba da se okrenemo teškoj utakmici u Madridu koja nas očekuje i da se dobro pripremimo za nju", rekao je Di Mateo. "Da bismo se takmičili sa ekipom kao što je Real, moramo da imamo savršen dan i da se nadamo da oni nisu na svom maksimumu. Jedino tada možemo da izvučemo pozitivan rezultat".

Di Mateo je sa Čelsijem 2012. godine osvojio Ligu šampiona, a novinare je zanimalo da li to iskustvo može da pomogne Šalkeu da nadoknadi zaostatak od dva gola iz prvog susreta.

"Mi imamo dobru grupu igrača i oni svaki dan žele da napreduju, što je veoma pozitivno. Lično, meni uspeh iz 2012. godine pomaže da spremim tim za utakmicu, ali iskreno ne znam koliko njima to može da pomogne", rekao je Di Mateo.

Porto će se uzdati u tradiciju protiv Bazela, jer je poražen samo jednom od švajcarskih klubova u poslednjih sedam mečeva.

'Zmajevi' su posle osvajanja Lige šampiona 2004. godine samo jednom izborio plasman u četvrtfinale najjačeg evropskog takmičenja. Takođe, Porto je na svom stadionu neporažen u poslednjih osam utakmica u Ligi šampion, a i u revanš utakmicu ulazi u dobrom raspoloženju posle šest uzastopnih trijumfa u domaćem prvenstvu.

"Pričamo o četvrtfinalu Lige šampiona i o prilici da se nađemo među osam najboljih timove u Evropi. Izjednačeni smo s Bazelom, ali ćemo učiniti sve da se domognemo naredne runde. Ukoliko želimo da izbacimo rednovnog učesnika elitnog takmičenjima moramo odigrati veoma dobro u svim linijama, a pogotovo u odbrani", rekao je trener Porta Hulen Lopetegi.

S druge strane, Bazel, lider nacionalnog šampionata, samo je jednom do sada učestvovao u četvrtini finala Lige šampiona – pre 41 godinu.

"Jesmo primili gol u prvom meču, ali verujemo da možemo da iznenadimo favorizovanog rivala na njegovom terenu i plasiramo se drugi put u četvrtfinale Lige šampiona", optimista je Paulo Sousa, portugalski trener Bazela, koji je svojevremeno igrao za druga dva velikana u svojoj domovini, Benfiku i Sporting, a sa Švajcarcima sanja reprizu uspeha iz 1974. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar